30/4/08

CEREA, LA CERVESA DE L'ANTIGUITAT


El grup KuanUm! treu al mercat la seva última proposta, CEREA (Zythum), una cervesa amb evocacions de l'antic mediterrani. La presenten com una beguda "suau, harmoniosa, d'alta fermentació i endolcida amb mel, amb el punt amarg i aromàtic de l'artemisa, l'incisiu sabor del coriandre (del grec Chinche), i amb l'aroma secret extret de l'herboristeria d'un passat comú"

Tot i que encara no he tingut el gust de tastar-la, la notícia no deixa a ningú indiferent. Recursos com aquest ens podrien fer reflexionar sobre què entenem per patrimoni cultural i quines noves maneres podriem proposar per difondre'l des del museu. L'experiència de Viladecans amb tallers on s'ha incorporat algun tast "arqueogastronòmic" ha estat realment sorprenent. La gastronomia també forma part del nostre patrimoni i pot resultar un bon recurs alhora de donar a conèixer el nostre passat quotidià.

PROSIT!
A la vostra salut!

3 comentaris:

Marisol Barrientos ha dit...

Em sembla una iniciativa molt bona, de la que prenc nota.

Lourdes ha dit...

Al Museu de Granollers tenim el Cap de Bacus, això m'ha donat alguna idea...

esquerda ha dit...

em sembla molt bona iniciativa, la cervesa és una beguda amb molta història...