22/4/08

Urbanitat i bones maneres a la xarxa (ara que ve Sant Jordi)

L’altre dia, a la llibreria Laie, hi vaig trobar un llibre que acaba de treure l’editorial Melusina i que no puc deixar de recomanar. Es tracta del Manual de urbanidad y buenas maneras en la red, de José Antonio Millán, filòleg, lingüista, editor, traductor, articulista, escriptor i un autèntic veterà d’internet.

D’una manera senzilla, amena i didàctica, l’autor hi explica com gestionar les identitats a la xarxa i redactar els e-mails, les normes bàsiques per a la publicació d’una pàgina web i el manteniment d’un bloc o què cal fer quan algú ens deixa el seu ordinador per a moure’ns per internet. També tracta temes més delicats com, per exemple, el que cal fer amb els correus electrònics que hem intercanviat amb una persona estimada un cop s’acaba la relació o les disposicions que cal preveure sobre la documentació digital que hem generat pel dia, més o menys llunyà, en què faltem.

Perquè les especificitats de la comunicació en el mitjà digital no ens han de fer oblidar les normes bàsiques de cortesia!