9/5/08

CURS D´ART CONTEMPORANI AL MUSEU JOAN ABELLÓ DE MOLLET


Art i societat. Les pràctiques artístiques i el món real.

Des del Museu Joan Abelló volem apropar les pràctiques artístiques actuals al públic. Aquest cop ho fem mitjançant un curs a càrrec de la profesora de Historia de l´Art de la Universitat de Barcelona Pilar Bonet. Articulat en quatre temes, es pretenen analitzar el context històric i social en què es produeixen els comportaments artístics dels darrers anys. La crítica del consum, el paper de les minories, la defensa de la natura, la convivència intercultural, la igualtat sexual i la violència de gènere, són algunes de les preocupacions i els debats socials en què participa l'art utilitzant les formes i els missatges de la cultura popular per fer una reflexió conjunta entre l'art i la vida . En aquest sentit, el coneixement de les pràctiques artístiques contemporànies pot facilitar una millor interpretació del món que ens envolta, mitjançant la lectura d´artistes nacionals i internacionals.
Programa del curs
DIMARTS 20 DE MAIG DE 18 A 21H.
1. Art i memòria històrica. La pau i els conflictes. La genealogia androcèntrica, projectes artístics contra la discriminació sexual. La guerra civil espanyola: Francesc Abad.
2. Art i identitat sexual. La construcció de la identitat sexual. La genealogia androcèntrica, projectes artístics contra la discriminació sexual. Feminisme i teoria queer : Catherine Opie.
DIMARTS 27 DE MAIG DE 18 A 21H
3. Art i acció política. Globalització i consens polític. Teories de la producció i el consum, projectes artístics contra la dictadura política i econòmica. El llenguatge i el poder: Antoni Muntadas.
4. Art i metròpolis Arquitectura i urbanisme, formes de convivència. Ciutat, paisatge i explotació immobiliària, projectes artístics contra el frau i la marginació. Arquitectures emocionals: Stalker.
Aquest curs és GRATUÏT i organitzat amb la Diputació de Barcelona. LA INSCRIPCIÓ ES POT FER AL MATEIX MUSEU, PER TELÈFON (93 544 50 99) o PER CORREU ELECTRÒNIC. (
museuabello@molletvalles.cat)
*Imatge de l´obra d´Antoni Muntadas España va bien (1999)

4 comentaris:

Marisol Barrientos ha dit...

Hola! Jo vaig assistir quan el van fer a Cerdanyola al mes de març si no recordo malament, i val molt la pena, la veritat, tant pels continguts com per les qualitats docents de la Pilar.

Lourdes ha dit...

Per la meva part vull dir que el treball de Francesc Abad em sembla molt interessant pel que fa referent a la memòria històrica. Quan he vist el nom de Pilar Bonet, m'ha agafat nostàlgia de la facultat, va ser ella que em va donar les primeres eines per a descobrir i entendre l'Art Contemporani.
Em puc apuntar només per dimarts dia 20? És que el dimarts següent m'és impossible.

Isabel Lázaro ha dit...

Hola a totes.
Lourdes em sembla que t´hi pots apuntar per un dia, peró llavors no se si et donen el certificat d´assistència... t´ho preguntaré... crec que no hi haurà problema.
És una bona oportunitat de gaudir d´una classe de la Pilar, que sempre és d´alló més interessant i trencador. Prendre contacte amb el més contemporani... que cal reciclar-se!

Lourdes ha dit...

Gràcies Isabel! Segur que valdrà la pena, encara que sigui només per un dia.