20/5/08

Exposició fotogràfica al MAE

Coincidint amb el dia internacional dels museus, el Museu Arqueològic de l'Esquerda va inaugurar l'exposició L'Esquerda, jo i la família, a l'Aula de Cultura de la Caixa de Manlleu.
La mostra, elaborada a partir de fotografies que la gent del poble té amb el jaciment arqueològic com a escenari, s'ha pogut dur a terme gràcies a la col·laboració de moltes persones que han cedit al museu les seves fotografies personals. Totes elles tenen en comú que són fetes en moments d'esbarjo o celebració, de més o menys transcendència, amb amics o familiars. Així doncs els moments immortalitzats a l'Esquerda són molt diversos, i van des de la celebració d'un casament fins a la d'una victòria dels equips esportius locals, una trobada de gegants, o una reunió d'un grup polític. També cronològicament el ventall és ampli, i va des de principis del segle XX, quan es produiren les primeres excavacions, fins a l'actualitat.
L'exposició vol mostrar com el jaciment ha representat un lloc de memòria per a les persones i com ha actuat, i actua, com a testimoni mut de molts moments importants en la vida dels rodencs. Així, podem observar des d'un altre punt de vista com el patrimoni forma part de la vida de les persones: a part de ser el dipositari de la història més antiga del poble, ho és també de les històries personals de la gent que hi ha viscut i que hi viu.