19/5/08

GR 31/5/1938 Bombardeig de Granollers.

Francesc Macià, proclamació Segona República.


Proclamació Segona República a Granollers.


Proclamació Segona República a Granollers.


Fets d'octubre de 1934, Ajuntament de Granollers.


Crema de l'Església de Sant Esteve de Granollers.

Avions italians Savoia 79.

Destrucció de la Plaça de La Porxada, 31/5/1938.


Refugi antiaeri Plaça Maluquer i Salvador.


El Museu de Granollers inaugura el proper dia 30 de maig l’exposició GR 31/5/1938 Bombardeig de Granollers, comissariada per Joan Garriga i dissenyada per Vicenç Viaplana. Aquesta exposició s’ha fet en motiu dels 70 anys del bombardeig que va patir la ciutat, un fet terrible que ha marcat la història recent de la vila i que no ha de caure en l’oblit; l’exposició ens parla de la Segona República i de la Guerra Civil, al final hi trobem un petit documental amb testimonis que visqueren els fets. En relació amb aquesta, també es fa un itinerari pel centre de la ciutat, passant pels llocs on van caure les bombes, i finalitza amb una visita a un refugi antiaeri situat en el centre de la ciutat, a la Plaça Maluquer i Salvador. El Museu de Granollers us convida a conèixer una mica més la història de la seva ciutat i fer una reflexió del període que va de 1931 a 1939, tan determinant en la història del nostre país.
Jornades de portes obertes al refugi de la Plaça Maluquer i Salvador:
Dies 27, 28, 29 i 30 de maig de les 18h a les 20h.
Dies 31 de maig, 1, 7 i 8 de juny de les 11h a 13h i de les 18h a les 20h.
Visites guiades del 27 de maig al 13 de juny, públic escolar i públic general, trucar al Museu de Granollers per fer la reserva.

3 comentaris:

Marisol Barrientos ha dit...

Les fotos són ben impactants, realment!

Elena Alcina MUSEU-EL MASNOU ha dit...

Molt interessant. A Masnou també estem preparant un itinerari amb aquesta temàtica. Estaré molt al tanto de les vostres propostes i ja m'explicaràs la valoració de les mateixes.

Lourdes ha dit...

Les fotos impacten ja que són de llocs molts propers i sembla mentida que haguessin estat en aquest estat; haig de dir que n'hi ha de més impactants.
La temàtica és una mica complicada de tractar, sempre ho fem des del punt de vista de la pau. Ja aniré informant de com es van desenvolupant les activitats.