16/5/08

PRIMERA CÀPSULA DEL FESTIVAL DE CURTMETRATGES DEL MASNOU, FASCURT: PAÍS CONVIDAT COLÒMBIA


Des de fa sis anys se celebra al Masnou el festival de curtmetratges Fascurt. Una de les seves seccions de més èxit de públic és la dedicada a un país de parla hispana, el que s’anomena País convidat. Aquesta edició es convida a Colòmbia i se celebrarà el 16 de maig.

Fascurt ha canviat de format i ha disseminat al llarg de l'any les seves seccions no oficials ara anomenades Càpsules Fascurt. D’aquesta manera, Masnou pot gaudir de la programació del festival durant l’any, a més de les seccions oficials a concurs que enguany se projectaran del 3 al 5 de juliol dins del que serà la sisena edició de Fascurt.

La visió de la secció País convidat se centrarà enguany, i seguint la trajectòria que ha marcat el festival recorrent la producció audiovisual sud-americana i que ha tingut com a protagonistes en anteriors edicions a Mèxic, Argentina i Cuba, a Colòmbia.

Durant les tasques de documentació i recerca de què és allò que mou els directors i d’altra gent implicada a realitzar curtmetratges, ens hem adonat que la producció audiovisual colombiana no pot obviar la realitat del mateix país, sent així la majoria de curts, ficcions o documentals, un reflex de la situació actual.

El nostre propòsit és donar a conèixer la visió que hi ha del país a través de la narració audiovisual, alhora que invitem al públic a una aproximació, no tan sols cap a la cultura colombiana, sinó també, envers allò que representa la multiculturalitat de l’Amèrica Llatina.
La jornada dedicada a Colòmbia dins de la secció paral·lela de Fascurt 2008 País convidat englobarà diferents activitats que inclouen: Projecció de curtmetratges – documentals colombians, concerts: música i espectacles tradicionals, i una exposició fotogràfica amb motiu de Colòmbia. Per a tal, hem comptat amb la col·laboració d’Asociación Imago, organitzadors de la Mostra de Cinema Colombià de Barcelona, i de la Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia.

La jornada tindrà lloc divendres 16 de Maig de 2008 a ca n’Humet (Carrer Fontanills, 77-79, El Masnou). Els horaris són els següents:
20.00h projecció de curtmetratges i/o curts-documentals
23.00h concert del grup masnoví de hip-hop Eclipse
24.00h concert del grup de fusió folk tradicional colombià Buritaca 200

L’entrada és lliure, i durant la projecció i els concerts hi haurà servei de bar i venda de menjar típic colombià.

Us convidem a visitar la nostra pàgina web http://www.fascurt.com/ on podreu trobar més informació sobre aquesta jornada i sobre la sisena edició de Fascurt, del 3 al 5 de juliol de 2008.

Us hi esperem!