5/5/08

TALLER INTERGENERACIONAL DE FOTOGRAFIES DEL MASNOU


El darrer mes d’abril, es va realitzar el Taller intergeneracional de fotografies antigues del Masnou, on gent gran i nens es van trobar a l’Arxiu Municipal per parlar de com era Masnou i com és ara, d’oficis que s’han perdut i dels costums dels masnuvins del segle passat. A partir de la projecció de fotografies del fons de l’Arxiu Municipal, avis i nens van reflexionar sobre els canvis que ha patit el paisatge, els edificis i les maneres de gaudir el temps lliure, canvis que han transformat les mentalitats i, fins i tot, les escales de valors.


Aquest taller s’ha ofert a les escoles del Masnou per tots els cicles i participen quatre persones grans implicades en la vida del poble i de gran capacitat comunicativa. Amb el taller els nens coneixen la història més recent del seu poble explicada a partir d’imatges i d’experiències viscudes en primera persona. D’aquesta manera s’endinsen de manera directa en el patrimoni històric de la seva vila i descobreixen com era la vida dels seus avis quan tenien la seva edat, un món diferent i distant en el temps però, a l’hora, proper i amb el que es poden identificar.

3 comentaris:

Helena Minuesa ha dit...

Ostres Elena, què xulo!

Em sembla una experiència ben maca!

La convertireu en una activitat permanent dins de l'oferta museística?

Abraçada

m ha dit...

M'agrada molt! Em perden les imatges antigues, reconstruir-los-hi la història...i amb persones de primera mà!
Què fan els nens exactament durant l'activitat?
Enhorabona!

Elena Alcina MUSEU-EL MASNOU ha dit...

M'acabo de donar conte que es poden fer comentaris al bloc! Perdoneu el meu despiste i gràcies pels comentaris.
Contesto a les preguntes: en realitat és una activitat de l'arxiu permanent i ofertada a les escoles: són aquestes les que s'interessen i demanen una sessió del taller.
Respecte a la participació dels nens: el taller busca la interacció entre avis i nens i planteja preguntes tant pels avis com pels nens que provoquen el diàleg i la comparació entre el Masnou que coneixen els nens i el que van viure els avis.
Una abraçada!!!