6/6/08

Arenys de Mar, una història


Ja hi ha data!

Doncs sí, des d’ahir ja es oficial. El proper 13 de juliol s’inaugurarà la nova exposició permanent del Museu d’Arenys de Mar, coincidint amb la clausura dels actes de la festivitat de Sant Zenon ( festes locals).

Us explico. Al llarg d’aquest hivern des del Museu d’Arenys venim treballant amb la nova proposta expositiva. Sota el títol Arenys de Mar, una història es vol recupera part del Fons Fidel Fita per al públic local i per als visitants que s’acostin a la nostra vil·la. També es vol aprofitar aquesta exposició per acostar mes els centres educatius locals al Museu.

El Fons Fidel Fita es una mostra de la historia i el patrimoni local, antigament exposat al museu del mateix nom, però que des dels anys 50 estan emmagatzemats per problemes d’espai. Aquest compta amb peces d’Arqueologia, com les del Poblat ibèric de la Torre dels encantats, o la Vil·la Romana de ValldeMaria. Amb un fons nàutic de gran valor històric, doncs son un conjunt de peces dels segles XVIII-XIX, procedents de la antiga escola de pilots Baralt. També hi ha peces de rajola catalana dels segles XVII-XIX, 4 rellotges domèstics catalans realitzats per la família Roca l’any 1775, peces de tradicions locals, i conjunt d'imatgeria religiosa dels segles XIV-XIX.

L’exposició estarà dividida en set blocs temàtics, a cadascun dels quals s’hi mostraran les peces més emblemàtiques. La intenció de dividir l’espai en blocs temàtics és la d’evitar un discurs historicista o cronològic i decantar-nos per una forma de lectura que pot anar del passat al present.

En fi, salutacions a tots i espero que algun dia us acosteu a Arenys i passeu pel museu a veure la nova exposició.


Guillem