7/2/08

No tenim pressupost per al web… i què!

El Museu Municipal Profesor Joaquim Vermelho es troba a la ciutat portuguesa d’Estremoz, cap i casal d’un petit municipi de l’Alentejo Oriental de poc més de 15.000 habitants. El museu no disposa de pàgina web oficial, però això no ha impedit que els seus responsables trobin la manera d’estar presents a la xarxa.

El mes de maig de 2006 van decidir donar d’alta un bloc en un servidor gratuït, el mateix que fem servir nosaltres. Des de llavors, no han parat de publicar posts sobre tot el que fan al museu - exposicions, xerrades, visites, tallers… i ho fan amb una regularitat admirable. Val la pena entrar-hi i veure, també, el tipus d’activitats que fan i els diferents tipus de públic que els visiten. Podeu accedir al bloc aquí.

Però això no és tot. També publiquen a museumblogs, un agregador de blocs que és tot un referent dins el món dels museus i tenen una entrada a la wikipedia.

D'això se'n diu saber aprofitar les oportunitats!

Museu de la Pell d'Igualada - Visita primer diumenge de mes


Després d’enviar una nota de premsa a 41 mitjans de comunicació locals, comarcals i gratuïts i 1 correu intern a tot el personal de l’Ajuntament d’Igualada, el dia 3 de febrer es feia la visita guiada i gratuïta del Primer Diumenge de Mes, activitat que ja fa temps que es desenvolupa al Museu.

Hi varen assistir a la convocatòria unes 70 persones. Desprès de fer un sondeig sobre el lloc de procedència del públic assistent, a través de pregunta directa, els resultats en tants per cent són els següents:

  • Igualada 74,28 %
  • Vilanova del Camí 5,71 %
  • Santa Margarida de Montbui 5,71 %
  • Òdena 2,85 %
  • Barcelona 2,85 %
  • Manresa 4,28 %
  • Balaguer 1,42 %
  • Madrid 2,85 %

La valoració a tenir en compte és que la ciutat d’Igualada continua responent bé a les convocatòries que es fan des del Museu, tenir molt present que la resta de municipis de la Conca no responen, igualment la incidència en la resta de la comarca és nul·la.

Els resultats de fora de la comarca encara no poden ser valorats ja que aquesta és la primera tramesa d’una sèrie sistemàtica d’enviaments que faran les dades externes més reals.

Em preocupa el resultat del nombre de visitants referents a la Conca d’Òdena, excloent Igualada. Hem d’incidir en l’apropament d’aquest tipus de població.