12/9/08

Inagurem l'exposició "Juan Alberto. Director artístic i creador d'Esplugas City"

El proper dijous 18, a les 19h, al Museu Can Tinturé es presenta una exposició que vol ser un homenatge a Juan Alberto Soler, un gran professional, creador de l'avui mítica Esplugas City, i a tota una època en què el cinema espanyol va comptar, per una vegada, amb allò més semblant a una vertadera indústria cinematogràfica.
Amb la inauguració dels Estudios Balcázar al 1964, Esplugues es converteix en la capital del cinema a Catalunya i un dels principals centres de producció de westerns a Europa.
L'acte d'inauguració comptarà amb la presència de la diligència que havia estat utilitzada en el rodatge d'algunes pel·lícules més destacades produïdes a Esplugues, i a més a més, el grup d'Amics del ball de l'Associació de Veïns de La Plana ens sorprendran amb una representació de can-can i country per rememorar el passat cinematogràfic de la població.
L'exposició es podrà veure fins el 29 de març de 2009 i hi esteu tots convidats!!!

8/9/08

LA GUERRA DEL FRANCÈS A SANTA COLOMA DE GRAMENET

A les armes Colomencs!!!
Sota aquest lema, Santa Coloma de Gramenet es prepara per a la celebració del bicentenari de la Guerra del Francès. Amb una planificació trimestral on es duran a terme tres actes commemoratius que recrearan la història que a finals de 1808 tingué lloc a les nostres terres.

11 Octubre 2008: Recreació de la invasió de les tropes franceses a la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. Acte commemoratiu on les colles de trabucaires de Santa Coloma, Gràcia i Badalona, junt amb el grup de teatre La Colmena i amb la col·laboració del Museu Torre Balldovina, recorreran els carrers del nucli antic de la ciutat, recreant la batalla que tingué lloc a la ciutat el dia 22 de setembre quan les tropes franceses envaïren el territori.

9 Novembre 2008: Visita guiada a l'antiga ubicació del campament de miquelets de Sant Jeroni de la Murtra i voltants. Recreació de la batalla de Sant Jeroni.

14 Desembre 2008: Inauguració de l'exposició temporal "Del raïm a la pólvora. Fets de la Guerra del Francès a Santa Coloma de Gramenet" on a través del context d'una guerra es donarà a conèixer la situació de la Santa Coloma de principis del segle XIX. L'exposició, dividida en vuit mòduls, tractarà des del punt de vista històric els fets que desencadenaren la Guerra del Francès, la importància de Santa Coloma de Gramenet dins del context de la resistència i la seva situació al 1800, els bàndols que hi lluitaren i les narracions de testimonis de l'època tals com: Jaume Galobardes, el Baró de Maldà, el General Milans del Bosch i el General Saint Cyr.