28/3/08

Formació en TIC gratuïta i de qualitat

Per aquells i aquelles que no ho coneguin, des de Barcelona Activa s'ofereixen seminaris de formació en diversos àmbits de les noves tecnologies (web, marquèting per internet,...) que crec que poden ser interessants per a la nostra tasca. Són gratuïts i d'una durada de 3 hores, habitualment en horari de tarda.
Especialment interessants són aquells relacionats amb el Marqueting i comunicació a Internet, que trobareu en el següent enllaç, i que malgrat que estan dirigits a empreses crec que també podem aplicar a les activitats de difusió que portem a terme perquè poden aportar coneixements a nivell tècnic que moltes vegades ens falten.
Penso que en unes institucions com les nostres, en molts casos amb pocs recursos, aquest tipus de formació gratuïta pot servir per cobrir aquestes mancances. Bàsicament els seminaris poden ser útils per refrescar els coneixements, aprendre tècniques noves, o donar noves aplicacions a les eines informàtiques.
Podeu trobar més informació i com fer els tràmits d'inscripció a: http://www.cibernarium.com.

27/3/08

Premi de L´ACCA a L´Aparador del Museu de Mollet









Aquesta tarda, a les 19:30, l´Associació de Crítics de Catalunya lliura els seus premis al MACBA i el Museu Joan Abelló de Mollet rep un per la seva iniciativa de L´Aparador.
Aquest és un espai, que com podeu veure a la foto, no és fàcilment musealitzable però a la vegada és molt atractiu pel contacte directe i quotidià amb els vianants. És una manera diferent d´apropar el Museu al públic i, més concretament, propostes d´art contemporani molt actual. L´Aparador es va obrir amb aquestes propostes al 2001 i són molts els artistes i comissaris que hi han participat en aquests anys. Fins i tot va itinerar una proposta de L´Aparador al CCCB.
Des d´aquí us convidem a que hi passeu per davant i gaudiu de la experiència renovada de l´art vigent. Cada dos mesos es canvia i d´aquesta manera s´obliga a l´espectador a mirar constantment els seus canvis. La setmana que ve concretament el tornem a canviar (s´inaugura dijous vinent) no us el podeu perdre!

Mater Dei


El proper dilluns 12 de Maig de 2008 tindran lloc els actes i activitats organitzats a l’entorn del Santuari de la Mare de Déu de la Salut en raó de l’aplec que s’hi celebrarà, com cada any, en honor a la patrona de la ciutat de Sabadell. Enguany el MHS hi durà a terme una nova aportació amb l’obertura de l’exposició Mater Dei (?), que tindrà lloc a la recentment restaurada –maig de 2007– capella de Sant Iscle i Santa Victòria. Aquesta mostra girarà a l’entorn de dues temàtiques: d’una banda el culte a la Verge Maria a través de les imatges venerades a Sabadell provinents del MHS i el MAS i, de l’altra, la litúrgia a través dels objectes que hi formen part. Aquesta mostra ha de servir per presentar al públic general alguns dels objectes del fons del MHS que, tot i no formar part de l’actual exposició permanent dels museus, s’erigeixen com a rics testimonis capaços de suscitar un interès particular.

26/3/08

Còmics i animació!

Com ja sabeu, actualment i fins a principis d'abril a l'Espai Enric Granados de Cerdanyola del Vallès hi trobareu l'exposició Rebels amb causa dedicada a la figura d'Escobar, dibuixant de còmics.
Des del Servei de Patrimoni de l'Ajuntament s'han preparat dues activitats relacionades amb la mateixa:
- La primera es farà aquest diumenge dia 30 de març a les 12h a la mateixa sala d'exposicions, situada a la Pl. Enric Granados. Es tracta d'un TALLER-DEMOSTRACIÓ d'un dibuixant habitual del TOT Cerdanyola, l'Edu Ortiz. Es tracta d'una activitat gratuïta oberta a tot tipus de públic per conèixer de prop el procés creatiu del dibuixant de còmics
- La segona és una visita guiada als ESTUDIS ACCIÓ, situats a Cerdanyola, el dijous 3 d'abril a les 17h. Es tracta d'una visita a uns estudis on es treballa amb el dibuix animat, a través de la qual ens apropem al procés creatiu del dibuix des d'una vessant més tecnològica. Per assistir a aquesta activitat cal inscripció prèvia a la mateixa sala d'exposicions. Places limitades.

25/3/08

Desmuntatge de l'Esculapi

Tant o més impressionant que veure el Deu és observar el procés de muntatge i desmuntatge que ha fet possible l'exposició. És un privilegi que val la pena compartir. Aquestes imatges es corresponen amb el desmuntatge de l'Esculapi als museus de Badalona i Mataró.