14/3/08

Petit Comité

Amb aquest nom, Anna Font dona títol al seu blog, una finestra oberta al màgic món de la il·lustració. Mis pequeñas cosas és una petita mostra de la seva obra, una mirada espontània i naïf del seu entorn, feu-hi una ullada clicant aquí, estarà encantada de llegir els vostres comentaris!
4 pinzellades de la seva carrera:

Postgrau d'il·lustració a EINA (2006) Il·lustració y pintura al taller 4 PINTORS, Barcelona. Exposicions col·lectives: Obsessions (Gavà, Sabadell, Barcelona) CITA 2004 (mercat d'art de petit format) Exposicions individuals: Naïf Naïf (Gavà, Sant Pere de Riudebitlles, Barcelona)

Actes commemoratius del 7è Aniversari de la Proclamació de la República

Dijous 3 d’abril a les 19 hores
Conferència: “ La II República: una esperança dins una Europa agitada”
A càrrec del Dr. Carles Santacana i Torres, professor d’ Història Contemporània de Barcelona.
---------------------------------

Dilluns 14 d’abril a les 19:30 hores
Acció Teatral: “14 d’abril”
Viatge de la mà dels seus protagonistes a la memòria d’un poble: el Prat
Repartiment: Maite Besora, Pau Bou, Blanca Pàmpols, Arnau Puig, Núria Sanahuja, Albert Riballo,
Direcció: Blanca Pàmpols
Dramatització de fragments de textos de: Demetrio Deriain, Josep Pujol, Ramona Via, Moisès Llopart, Marie Panabiere, Marga Gómez, Joan Montblanc, Josep Ferret, Rafael Alberti i Francisco Franco.
---------------------------------
Aquests dos actes tindran lloc al Museu del Prat, segon pis del Centre Cultural Torre Balcells.
Entrada lliure. Aforament limitat.

Aurora. Temps de República (1931-1939)
Exposició oberta fins el 14 d’abril
De dilluns a divendres, de 17 a 20 hores
Dissabtes, d’ 11 a 14 hores
Tancat els diumenges i festius

11/3/08

Art digital- INTERFERENCES. Pantalles, ordinadors i mòbils

Darrerament hi ha moviment, interferències, al museu d’Història de L’Hospitalet. Dos antics alumnes del màster d’art digital de la UPF estan preparant pel mes que ve una exposició diferent del que s’acostuma a veure al museu. L’art digital entra per la porta gran: una pantalla de 2 metres d’ample amb vida pròpia que reacciona davant les radiacions electromagnètiques dels mòbils (trucades i sms) dels mateixos visitants de l’expo. Les imatges intenten recordar un organisme viu, mutant, que creix i es desenvolupa, i que assumeix en ell les noves modificacions que les radiacions li generen.
El projecte INTERFERENCES ja s’havia dut a terme amb el MAD04 a l'espai O del Caixafòrum, ara farà dos anys, i és obra de Matteo Sisti Sette i Maribel Pozo Ruiz.

De moment només s’estan fent proves, però ja crea expectativa la futura reacció del públic assidu al museu, així com si hi veurem desfilar cares noves.
To be continued

10/3/08

El Quadern Gris

A la classe sobre TIC vam parlar del blog WW1: Experiences of an English Soldier, que publicava dia a dia les aventures i desventures d’un soldat anglès durant la primera guerra mundial, partint de la correspondència que conservava un dels seus descendents.

Doncs bé, seguint aquesta moda dels blocs històricoliteraris, dissabte passat es va començar a publicar BLOQG, on es penjaran, 90 anys més tard, les anotacions que Josep Pla va anar fent al seu Quadern Gris. És una iniciativa de l'associació Xarxa de Mots i la Fundació Josep Pla.

L´orgull de l´absència

L´orgull de l´absència.
La bellesa íntima de la dona feta fotografia.
Museu Joan Abelló de Mollet del Vallès
Del 13 de març al 11 de maig de 2008


Sota el títol L´orgull de l´absència la fotògrafa molletana Judith Vizcarra mostra la transformació del cos extern de la dona, imposada per les circumstàncies d´una malaltia, el càncer, i d´una intervenció, la mastectomia. Aquest canvi produeix també una mutilació íntima que nomès la dona pot entendre i copsar.

Aquest projecte artístic té per objectiu, mostrar la bellesa interior de les models a través de la fotografia. Neix d’una trobada entre la fotògrafa i Montserrat Rovira, afectada per una mastectomia. És un projecte que va creixent a mida que s’afegeixen més persones afectades per la mateixa malaltia, el que el converteix en un procés en curs.

Al llarg de la Història de l´Art la imatge de la dona ha estat tractada mitjançant un ampli repertori destinat a satisfer la mirada de l´home. Per tal d´arribar al seu objectiu es creaven imatges de les propies fantasies masculines, sempre lligades a l´ideal de bellesa femení, la dona jove incorruptible pel pas del temps.

Aquesta exposició descobreix com la bellesa i l´erotisme tenen més a veure amb la vida que amb el cánon de bellesa imposat per la tradició i pel tractament de la feminitat. Aconsegueix mostrar la bellesa dels cosssos on es poden veure les petjades de les seves vivències, concretament de la malaltia superada.

Tant per les models que hi participen com per la mirada de l´artista, la mostra exemplifica l´essencia femenina del coratge de les dones i la sensibilitat d´una dona per captar-ho mitjançant imatges. L´artista ens apropa a la bellesa, la força i el dolor íntim d´unes dones que s´han sobreposat a la mutilació de la seva imatge i de la seva ànima, per continuar la seva trajectòria. Aquestes obres ens permeten mirar amb intenció i endinsar-nos en aquests cossos que rebutjen el victimisme i reflecteixen la realitat física més dura per arribar a la bellesa més profunda, la de la seva ánima.