29/2/08

El Museu a l'Escola

El Museu a les Escoles és un dels projectes que estic portant a terme des del Museu de la Pagesia. Ahir varem viure la primera jornada (i espero que no la última) d’aquesta activitat.

Es tracta d’anar a les escoles amb un o diversos objectes del Museu i mostrar-los i explicar-los als alumnes de Primària. Aquest tipus d’activitat es faria quan el interès dels alumnes recau en un aspecte del Museu i no en tota l’exposició permanent. Així, com comentava anteriorment, varem anar al CEIP Benviure de Castellbisbal, concretament als grups de 3r. de Primària, per a mostrar-los els tipus de llums que hi havia abans de l’arribada de la llum elèctrica al poble perquè els alumnes estan estudiant en aquest moment aquest tema. Varem portat llums d’oli, un quinqué de petroli, un candeler i una llum de carbur. A més a més d’explicar el seu origen i funcionament varem aprofitar per a explicar als alumnes què era un museu, quines feines fem i també, què és i perquè es tan important gaudir i respectar el nostre patrimoni.

Els nens s’ho van passar d’allò més bé i la valoració tant per part nostra com per part del professorat va ser molt positiva. De moment aquesta ha estat la primera experiència però ja hem parlat amb direcció per a futures col·laboracions. Penso que és una bona idea d’apropar encara més el museu no només als alumnes dels col·legis sinó també per mantenir un diàleg constant i obert amb les escoles.

4 comentaris:

Xarxa Santboiana - Sant Boi bloc a bloc ha dit...

Hola Herminia,
Hem localitzat el teu bloc Animació del Patrimoni a Internet, si no tens cap inconvenient et donarem d'alta a Xarxa Santboiana - Sant Boi bloc a bloc.
http://xarxasantboiana.cat es on estem tots els que tenim blocs de Sant Boi.

Si pots envia'ns el teu correu electrònic a: xarxa.santboiana@gmail.com

Josep Maria Comas

Guillem OPC ha dit...

David, el de la foto ets tu?

Herminia Mesas ha dit...

Hola Josep Maria, i tots els de Sant Boi bloc a bloc!

Moltes gràcies, cap problema, de fet com que estic realitzant un projecte que gira al voltant de les entitats i associacions santboianes voldria parlar directament amb vosaltres, aquest dimarts a la tarda em passaré per Cal Ninyo,hi sereu? i dijous teniu curset,oi?

Museu Pagesia-Castellbisbal ha dit...

No Guillem, no sóc jo. És un company que està realitzant les pràctiques dins l'àrea de cultura de l'Ajuntament de Castellbisbal. Em va donar un cop de mà per a portar a càrrec l'activitat