26/5/08

28 de maig obertura dels actes dels 200 anys de la Guerra del Francès a Igualada



Aquest dimecres es celebra la conferència institucional d’obertura dels actes dels 200 anys de la Guerra del Francès a la ciutat d'Igualada.

La conferència Les conseqüències de la Guerra del Francès a Catalunya (1814-1823) anirà a càrrec de Ramon Arnabat Mata, doctor en història i professor a l’IES El Foix i a la Universitat Rovira i Virgili, es celebrarà al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Igualada a dos quarts de vuit del vespre.

Els actes de celebració del bicentenari continuaran el proper 6 de juny coincidint amb la data de la primera Batalla del Bruc, amb la inauguració de l’exposició Guerra del Francès. Igualada en el naixement de la Catalunya contemporània, 1808-2008. 200 anys de les batalles del Bruc, a la Sala d’Exposicions del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia. L’exposició romandrà oberta fins el 16 de novembre.

L’acte que s’iniciarà a les 7 de la tarda, comptarà amb la conferència La batalla del Bruc i l’Europa de principis del segle XIX, a càrrec d’Oriol Junqueras doctor i professor d’història de la Universitat Autònoma de Barcelona.


Us hi esperem a tots i totes.