16/5/08

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

Us proposo passar una jornada matinal al Museu de Sant Boi, aquest diumenge 18 de maig aprofitant el Dia Internacional dels Museus inaugurem una nova exposició a l'espai Ramon Mas i Campderròs de les Termes Romanes. Aquest espai alberga des de fa uns quants anys, amb el fi de dinamitzar aquestes restes arqueològiques, exposicions de petit format de temàtica al voltant de la cultura i civilització romanes.



Lvdi romani fa un repàs de manera molt visual pels grans espectacles en l'època romana: lluita de gladiadors (ep i de gladiadores també!) a l'amfiteatre, el cir, el teatre...
A més, a continuació, com ja és habitual per aquest dia, es presentarà La Joia del Museu. Aquest any es tracta, fent-ho coincidir amb la nova exposició, d'un gladiador en posició de lluita representat en el disc d'una llàntia datada del s. I a.C. Aquesta peça va ser trobada en una prospecció arqueològica a la Pça. Constitució (sector que va ser totalment excavat entre el 2006 i el 2007), la llàntia formava part del rebliment d'una mina ibèrica que va ser reomplerta en època romana per construir-hi unes altres termes, durant la segona meitat del s.I d.C.
Bé, cadascun de nosaltres estarà al seu Museu, però el que no sigui TAP ja té per escollir!

Arreveure!!