10/7/08

Cerdanyola al 1934


Benvolguts amics i amigues,
Per no perdre el costum d'informar-vos a través d'unes breus línies en el nostre blog, i amb la voluntat de donar-li una continuïtat que no hauria de perdre, us convido a fer un viatge en el temps i assistir a l'itinerari teatralitzat que tindrà lloc el divendres dia 11 de juliol, de les 22h a les 23.30h, pels carrers de Cerdanyola.
La sortida es farà des de la Biblioteca ca n'Altimira (al costat de la RENFE Cerdanyola) i el preu és de 3,30 euros.
Jo hi vaig assistir el passat divendres i va estar molt bé. Sense perdre mai el rigor històric, es fa un recorregut per la història i pels testimonis arquitectònics més significatius que resten a la vila a través de la visió de dos personatges de classes socials diferents: en Maurici Soler, estiuejant de Barcelona; i la Conxita, noia del poble que treballa com a minyona.
Si en teniu l'oportunitat, us recomano que us hi apropeu, ja que passareu una bona estona gaudint de la interpretació dels dos actors que van interactuant amb el públic alhora que ens fan un retrat força real de l'època. Acabareu la nit amb una copa de cava als fantàstics jardins del Museu Ortadó-Maymó (Masia Rosa).
Per a una informació més concreta (on s'inclou un vídeo força interessant), podeu consultar la pàgina web de Cerdanyola.info.

7/7/08

Últims apunts per l'agenda?

Doncs ara que ja ens trobem fora de camp i que tenim molt de temps lliure per a nodrir la nostra vida social, cultureta i virtual, poso al vostre coneixement un parell d'actes i novetats que han tingut i tindràn lloc durant aquests dies. Pel que li pugui interessar...


El dimecres, dia 9 de juliol s'inaugurarà una exposició a les 19h al Palau Moja de Barcelona amb el títol Fent museus, fent país. Cnet anys de la Junta de Museus de Catalunya ; la qual ret homenatge a la Junta de Museus de Catalunya en l'any del centenari del seu engegament. Aquesta institució dedicada a la salvaguarda del patrimoni historicoartístic de Catalunya encara avui dia és activa i va ser especialment tenaç en la creació de museus, l’acreixement de les col·leccions i la recuperació del patrimoni en perill. Hi romandrà fins al 28 de setembre d'enguany.

D'altra banda, us recomano un cop d'ull a la nova web de difusió del patrimoni cultural de Catalunya, www. patrimoni.gencat.cat inaugurada el passat dimecres 2 de juliol i que, a més de l'efectiva sistematització de tota la informació que posa al nostre abast, ha deixat un espai per difondre el nostre bloc ( que personalment no veig clar el perquè del seu atur: no n'hi ha prou amb el nostre?)
Penso que tots els que hi hem participat fins ara, tractem de seguir en contacte amb el món de la difusió cultural i , ja que hem mantingut aquest espai fins al dia 30 de juny, perquè no seguir donant-li vida com a un punt de trobada i coneixença del que es vagi donant a l'àmbit de cadascú? Ahí queda.