20/11/08

Vine a celebrar el teu aniversari. Al Museu?

Els Museus d’Esplugues, analitzant les dades de públic varem veure que els dies que obrim a la tarda i els cap de setmana el número de visites individuals era molt baix. Així que volíem plantejar alguna cosa per dinamitzar els cap de setmana, sense pressupost per contractar una empresa externa. Llavors, veien que abans de l’estiu havíem rebut una parell de peticions de pares i mares que volien celebrar l’aniversari dels seus fills al Museu, cansats del chiqui-park, i investigant altres museus que ho fan, se’ns va ocórrer crear una activitat específica destinada a públic familiar, que ens havia d’ajudar a captar un nou tipus de públic que no tenim habitualment, fora d’activitats puntuals, com Nadal o Sant Jordi.

L’activitat consisteix en un conte teatralitzat, “En Fanguet fa trencadissa”, seguit d’un taller on es pinta una rajola, que tots s’enduen a casa. És una manera de veure el Museu com un espai d’oci, on a més a més aprens des d’una perspectiva més lúdica. A banda, durant l’activitat, els pares i mares visiten el Museu de manera gratuïta.

Després de dos mesos de prova, que ens han permès definir millor l’activitat i el seu funcionament, veien els pro i els contres d’obrir aquesta nova dinàmica, volíem compartir la idea, perquè hem tingut molts bons resultats: a l’octubre van realitzar l’activitat uns 120 nens/nenes i aquest novembre tenim tots els dissabtes ocupats. A més a més hem fet avaluació amb les mares i pares, i realment estan molt contents.

Si ho proveu en els vostres museus, podem compartir les problemàtiques que ens hem trobat i veure si en altres municipis es genera aquest vincle amb el públic familiar. Creiem que és molt positiu que el públic infantil pugui veure el museu com un espai obert, per anar amb l’escola per aprendre determinats temes, i el cap de setmana amb la família, per passar-ho bé amb una altra perspectiva.

2 comentaris:

patrimoni.gencat ha dit...

Carme, totalment d'acord en acostar el patrimoni als més petits. És molt interessant la iniciativa de molts museus de programar activitats i tallers per a nens. Precisament aquests dies, el Museu dels Joguets i Autòmats de Verdú, amb la col•laboració de www.patrimoni.gencat.cat, hem obert un concurs infantil on s'anima als nens a enviar les seves creacions sobre el futbol en relació a una de les exposicions del museu sobre la Champions. Creiem que aquesta és una bona iniciativa que no només acosta el patrimoni als petits, sinó que ho fa a través d'un mitjà nou en la difusió de la cultura, Internet.

Guillem OPC ha dit...

Déu n'hi dó, quin èxit. Felicitats.