7/2/08

Museu de la Pell d'Igualada - Visita primer diumenge de mes


Després d’enviar una nota de premsa a 41 mitjans de comunicació locals, comarcals i gratuïts i 1 correu intern a tot el personal de l’Ajuntament d’Igualada, el dia 3 de febrer es feia la visita guiada i gratuïta del Primer Diumenge de Mes, activitat que ja fa temps que es desenvolupa al Museu.

Hi varen assistir a la convocatòria unes 70 persones. Desprès de fer un sondeig sobre el lloc de procedència del públic assistent, a través de pregunta directa, els resultats en tants per cent són els següents:

  • Igualada 74,28 %
  • Vilanova del Camí 5,71 %
  • Santa Margarida de Montbui 5,71 %
  • Òdena 2,85 %
  • Barcelona 2,85 %
  • Manresa 4,28 %
  • Balaguer 1,42 %
  • Madrid 2,85 %

La valoració a tenir en compte és que la ciutat d’Igualada continua responent bé a les convocatòries que es fan des del Museu, tenir molt present que la resta de municipis de la Conca no responen, igualment la incidència en la resta de la comarca és nul·la.

Els resultats de fora de la comarca encara no poden ser valorats ja que aquesta és la primera tramesa d’una sèrie sistemàtica d’enviaments que faran les dades externes més reals.

Em preocupa el resultat del nombre de visitants referents a la Conca d’Òdena, excloent Igualada. Hem d’incidir en l’apropament d’aquest tipus de població.

6 comentaris:

Guillem OPC ha dit...

Sabeu quins mitjans van publicar la notícia?

Anònim ha dit...

De manera constatable 4, La Veu de l'Anoia, Diari d'Igualada, L'Extra i L'Enllaç dels anoiencs. Em va escriure un mail el Calaix de Sastre de Vilafranca del Penedès dient que ho publicaria però no ho puc constatar. La base de dades que vaig fer servir era sobre mitjans de comunicació locals no generals, o sigui que no ho vaig enviar ni a la vanguardia, ni el periodico....Vaig considerar que es tractava d'una cosa molt propera i per això ho vaig fer per mitjans d'Igualada, comarca, Manresa, Vilafranca, Valls...

Guillem OPC ha dit...

Bona estratègia! Els mitjans locals (o regionals, per entendre'ns) tenen més possibilitats de publicar notícies sobre els nostres museus, que en principi, tenen més impacte a la ciutat on estan i rodalies. Els mitjans de comunicació nacionals, en pricipi, només acostumen a publicar coses sobre nosaltres si tenim una notícia realment potent. Són un cartutx que val més no cremar abans d'hora...

Sol ha dit...

Exacte! Aquest cartutx me'l guardo per la exposició de la Guerra del Francès. Ja m'he posat en contacte amb revistes d'història que m'han dit que en el moment que tinguem notícies sobre aquest tema els hi fem arribar. Aquesta guerra porta cua ja que és el bicentenari a tot l'Estat. Les revistes d'història on-line van plenes sobre aquest tema. "El levantamiento del pueblo contra el enemigo francés.......

Anònim ha dit...

Hola Sol i comapanys!

Això de la Guerra del Francès m'interessa molt. Percisament estic redactant ara un guió d'una visita que faig aquest diumenge a la Capella de Sant Domènec, a St.Cugat, en la qual es va lliurar una batalla que marcà profundament l'imaginari del poble, l'any 1808, contra els francesos. Jo crec que sí que entre tots podríem treure "suc" del tema i, cadascú amb les seves capacitats i les seves "capelletes" fer-ne memòria... com ho veieu?

Isabel Lázaro ha dit...

Sobre alló del bicentenari... A El País d´avui surt que la Generalitat elaborarà una guia d´itineraris per evocar la Guerra del Francès amb una serie d´actes a moltes ciutats (expos, conferencies, publicacions, cinema, ...) La guia es presentarà més endavant (no concreten data) peró dos actes molt interessants relacionats que destaca son la conferencia de Lluís M. Puig el 28 d´abril al Saló de Cent de l´Ajuntament i les jornades de portes obertes al Castell de Montjuïc el cap de setmana del 31 de maig, amb el que diuen actes divulgatius.
Al Museu del Cinema de Girona faran un cicle de cinema relacionat.
Aquest any hi ve carregat d´aquest tema...