14/2/08

El tèxtil ens parla!

El Museu d'Història de Sabadell dóna el seu vist-i-plau a l'esborrany de proposta pel projecte El tèxtil ens parla! de recol·lecció de la memòria oral dels treballadors de la indústria llanera sabadellenca. A partir de la setmana vinent mateix tindran lloc les primeres "taules de memòria" o entrevistes col·lectives amb el grup que inspirà aquesta investigació: els teòrics tèxtils. Ara bé! el projecte preveu entrevistar un mínim d'un grup per cada ofici relacionat amb el tèxtil!
Les transcripcions d'aquestes múltiples sessions i el material visual que se'n derivi serien destinats a la difusió del projecte - potser per mitjà d'una exposició temporal i d'un nou espai web - per tal d'extreuren conclusions concretes i de "reclutar" més nous testimonis. Sota el lema Digues-hi la teva! es podria procedir a presentar al públic - per mitjà de tríptics als museus i arxius municipals, les biblioteques públiques i els centres cívics - l'obertura d'aquest projecte, donant la possibilitat de participar a tothom que cregi que pot aportar coses noves a aquest discurs. Però aquestes fases tan avançades del projecte s'aniran definint més endavant.

Si algú té altres idees o coneix experiències similars, nosaltres estem oberts a tot!

2 comentaris:

Guillem OPC ha dit...

Coneixes un projecte sobre memòria oral que va iniciar fa uns anys el Grup Òliba de la UOC anomenat "Els nens de la Guerra"? Igual et serveix d'inspiració per alguna cosa. És a http://oliba.uoc.edu/nens/

Lourdes ha dit...

Et desitjo molta sort en aquest projecte; em sembla molt interessant, ja que parlareu directament amb els testimonis, i necessari, com a memòria històrica de Catalunya. Conec una persona que fa 40 anys que treballa en el món del tèxtil a Barcelona, no se si seria de massa ajuda. Pel que em vas comentar d’aquell llibre sobre el Bombardeig de Granollers, m’agradaria molt llegir-ho; a veure si em pots fer memòria del títol!