29/4/08

Trobada de Tapes i Taps

El passat 23 d’Abril, diada de Sant Jordi, els Taps ens varem trobar al Museu Can Tinturé d’Esplugues on vam gaudir del generós sol de primavera i com no, de les xerrades de les nostres companyes.
La jornada va començar a les 9:30 h (encara que per algú una mica mes tard), amb una presentació d’en Guillem Mundet comentant alguns dels fronts oberts que hi ha, com patrimoni comunitari entre altres. Acte seguit es va procedir a la visualització del vídeo “Per una cultura a l'abast de tothom” sobre les diferents tècniques i mesures a tenir en compte per adaptar els equipaments culturals a persones amb discapacitats visuals.
Gràcies al disseny del Museu Can Tinturé, l’estona reservada a l’esmorzar es va avançar, oeeee. Cafè amb pastes, bàsic per aguantar la resta de la jornada, tot per gentilesa de l’Ajuntament d’Esplugues. Gràcies.
Desprès del piscolabis, en Lluís Rius de l’oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona va fer una xerrada sobre l’accessibilitat als museus, i de la tipologia d’equipaments a emprar en funció de la tipologia de museu.
La presentació del projecte com a TAP de l’Herminia de Sant Boi del Llobregat, va seguir a la xerrada d’en Lluís. La seva presentació va denotar una forta implicació, una bona tasca social del museu a nivell local. Tot seguit la Laia de Vic ens va ensenyar com a vegades no calen grans pressupostos per arribar a fer certes coses, i es que des del Museu de l’Art la Pell de Vic organitzen visites guiades en llenguatge de signes conjuntament amb l’Agrupació de sords de Vic i Comarca. L’Alba de la Torre Balldovina de Santa Coloma va parlar del projecte que actualment estan duent a terme per apropar el museu a la població nouvinguda i que suposa un bon gruix de la població a Santa Coloma de Gramanet.
Finalment la Carme Comas juntament amb la Marta Saliné, tècnica del Museu d’Esplugues, ens van presentar l’equipament multisensorial de la Rajoleta a Pujol i Bausis, pensat per garantir l'accessibilitat al museu a les persones amb discapacitats visuals i de mobilitat. Projecte emmarcat dins del programa de la Mirada Tàctil.
En definitiva, va ser una jornada que vam parlar majoritariament sobre els públics oblidats, amb quatre exemples molt diversos entre sí, però igualment útils.

1 comentari:

Marisol Barrientos ha dit...

Ei! M'ha agradat molt el resum que has fet. Reflecteix molt bé la realitat de la jornada...