El proper dijous dia 21 de Febrer a les 19 h, tindrà lloc al Museu de Granollers una conferència sobre el món dels videojocs feta per Oriol Boira.
Actualment, els videojocs són tan presents a les nostres vides, que els trobem a les nostres llars pràcticament amb la mateixa normalitat que un televisor o un DVD. Els seus ja 30 anys d’història representen que avui tota una generació que ha crescut amb ells, dedicant-los temps, diners, i també atorgant-los un lloc dins la cultura contemporània.
Aquesta conferència ens permetrar anar més enllà de veure els videojocs simplement com a jugadors amb un comandament davant una pantalla, i poder reflexionar sobre la importància que tenen en la societat, així com els pros i contres que ens pot aportar aquest ja considerat "el sistema d’oci del segle XXI".
Oriol Boira és professor de l’assignatura Creació de Videojocs per a Multimèdia, del Centre de la Imatge i la Tecnologia Multimèdia de la UPC. Des de 2001 ha desenvolupat més de 30 videojocs pel portal infantil d’internet del Club Super3, super3.cat. També és autor d’un llibre sobre tecnologia Flash, amb la que es poden desenvolupar videojocs, ha impartit conferències a Enginyeria La Salle, o la Setmana de la Ciència, i assessora continguts tecnològics del programa de divulgació tecnològica per adolescents Bit@bit.
El Museu de Granollers obre les seves portes a les 17:30 h fins les 20:30 h, aquesta exposició convida a fer un viatge nostàlgic a tots aquells que hem crescut amb la cultura dels videojocs; és una ocasió per jugar i recordar consoles com la NES, Nintendo 64 i d’altres fins a la Wii; i al mateix temps, amb aquesta conferència, reflexionar sobre els videojocs i poder veure cap allà on s'encaminen.
5 comentaris:
Fins quan tindreu aquesta exposició al museu? sabeu d’altres llocs on hagi d’itinerar més endavant?
Seria interessant saber quina ha estat la resposta del públic, si s’ha aconseguit atreure públic infantil i juvenil, que suposo que és el seu target principal. D’aquests, quina part serien "nous públics", gent que mai va als museus?
I quina està essent la incidència entre les persones de 30-40 anys, que són les que tenien/íem Commodores 64, Spectrums o Videopacs quan eren/érem petits?
Tinc unes quantes preguntes en relació amb aquesta exposició... a veure si me les pots ressoldre...
Feu activitats relacionades amb aquesta exposició més enllà de les conferències? Tallers o visites guiades? Quina acollida van tenir? Heu aconseguit que els estudiants de secundària hi vagin?
Com el Guillem, m´agradaria saber com ha reaccionat el públic propi del Museu, aquells que hi solen anar i que es troben amb aquests dispositius normalment estranys al Museu...
Em sembla una proposta molt bona per aconseguir nous públics. Lligaveu l´exposició al concepte de videojoc i actualitat o també tractaveu la seva estètica propia?
Referent a les preguntes del Guillem i la Isabel, l’exposició romandrà oberta fins el proper dia 2 de març i posteriorment, no sabem per on ha d’itinerar, encara que la Sara del Museu de Gavà ens va trucar per demanar informació, ja que ells possiblement estiguin interessats; en cas que tinguem notícies de la seva itineració ja us ho faria saber.
Pel tema de l’acollida de públics, fins que no acaba l’exposició no ho podrem saber amb certesa, ja que les persones que porten el tema em passaran aquesta informació al final. Encara que, sembla ser que les persones que més han vingut són les que van entre 17 a 30 anys; entre setmana no ve massa gent; però els dissabtes, els dia de més afluència, ve una mitja de 90 persones, que pel nostre museu m’han dit que està prou bé.
Pel tema de les activitats, oferim visites guiades (tractant la història, evolució i estètica), però només ha vingut un institut pel moment, i també portem a terme una activitat especial per les escoles, on 4 o 5 alumnes per grup fan tres sessions amb mi i es prepararan la visita guiada que faran ells mateixos a la seves classes; encara que, és una mica complicat, ja que ho fem fora d’horari escolar i sempre tenen alguna cosa, però els que venen sempre estan contents i portent els seus amics a veure l’exposició. La setmana que ve es farà l’activitat amb el grup de classe al complet, vindran 5 grups.
En la meva opinió, el problema més gran ve per part de la majoria de professors, consideren que una exposició sobre videojocs no és educativa, que ja hi juguen prou a casa; no veuen que aquesta exposició i les activitats que es fan són una oportunitat per canviar aquest punt de vista.
La veritat és que aquesta exposició és genial... Jo quan la vaig veure a Sabadell només hi vaig entrar per poder veure l'edifici per dins, però al final em van atrapar i vam quedar-nos amb els amics allà jugant... una bona experiència!
Lourdes, que t'he deixat un missatget en l'article sobre la segona república...
El Museu de Gavà està estudiant la possibilitat de llogar l'exposició cap a l'últim trimestre d'aquest any 2008. Si es així, ja ho comunicaré.
A mi em va semblar molt interessant l'exposició per atraure el públic més jove (adolescent)que ,a vegades, semla ser que són els més "reacis" a entrar a veure una exposició.
Considero que pot ser una bona manera de fer entrar aquell públic que no s'aventura a visitar-nos, i que surti amb la sensació d'haver passat una bona estona.
Publica un comentari a l'entrada