12/2/08

Exposició Art i Finances

Serà un montatge molt interactiu i novedós tant en la forma com en el concepte. Espero que us vingui de gust veure-la.

També farem una activitat per estudiants de secundaria que us faré arribar els següents dies per si pot ser font d´inspiració i saber qué en hi penseu.

Una exposició diferent al Museu Joan Abelló de Mollet del Vallès
Interseccions en Art, tecnologia i finances.


Del 28 de febrer al 4 de maig del 2008


Derivart és un col·lectiu artístic interdisciplinari fundat a Barcelona l’any 2005. Treballa l’intersecció de l’art, les finances i la tecnologia, i està format pels molletans Mar Canet (programador informàtic i dissenyador) i Jesús Rodríguez (artista visual i de performance), i el valencià Daniel Beunza (sociòleg de les finances i professor en la universitat de Columbia de Nova York).
La exposició mostra les variades facetes creadores del col·lectiu, incloent estudis, obres d'art de nous mitjans i formats mes clàssics com pintures o performance. S´hi pot veure una gran varietat de propostes fetes abordant diferents visions de les finances articulades en tres seccions.

La primera part, Estudis de mercat, presenta dos projectes d’assessoria, caracteritzats per llançar una mirada insurgent sobre els mercats financers. Estudi al bar "La Bolsa" on les begudes cotitzan segons la seva demanda. Tibidabo Place of Flow l’estudi explora el trasllat d’un tros de Wall Street al despatx de casa d´un banquer privat.

La segona part, Enginys financers, ofereix quatre tecnologies d’assegurada viabilitat comercial, si els directors de banc fossin també galeristes d’art. FinanceStketch redueix la distància entre brokers i nens amb l’apropiació d’una joguina tradicional, el TeleSketch per visualitzar l´Ibex 35. SpreadPlayer proposa un reproductor d’MP3 amb capacitat de transmetre els alts i baixos de la borsa en termes musicals. Hipotecadora simulador d’hipoteques que posa de manifest les conseqüències en edat que tindria l’adquisició d’una hipoteca. Bombollòmetre, instal·lació híbrida entre la visualització i videojoc, que representa el preu del metre quadrat de les ciutats espanyoles en forma de bombolles que els usuaris disparen mitjançant una pistola desvetllant el preu a cada ciutat.

La tercera part, Retrats de valor, planteja dos exercicis en pintura i performance que donen forma gràfica al rerefons sociotècnic dels mercats de capital. Paisatges financers, sèrie de quadres que parlen de diferents temes empresarials com la OPA a de Gas Natural. Tickerman performance que inventa un nou superheroi financer que pinta gràfiques al so de la música creada pels preus de les primeres matèries.

Derivart agafa idees, conceptes, instruments i visualitzacions del món de les finances, i els barreja, els sacseja i ens els torna a servir en un format nou que ens ajuda a pensar en el món en el qual vivim. Un món en què se’ns bombardeja amb informació sobre preus, inflació, fusions o adquisicions... sense que arribem a captar-ne el significat.


3 comentaris:

Marisol Barrientos ha dit...

Hola!
Em sembla super interessant el tema, pots comptar que hi aniré!
Crec que és una proposta molt arriscada i que connecta molt amb la nostra vida quotidiana.

Marisol.

Isabel Lázaro ha dit...

Hola Marisol i hola a tots.
També farem una activitat per als instituts, que és el que estem començant a difondre... peró és bastant difícil per que com sabeu als d´ESO cap amunt no els volen treure dels centres...
Pero bueno, com és una activitat molt diferent i lligada amb l´actualitat esperem que tingui bona acollida

Marisol Barrientos ha dit...

Hola Isabel,
Heu preparat material didàctic per a escoles? Realment em sembla que és un tema que pot donar molt de sí a nivell didàctic per la combinació de temes que toca.
Saps si aquesta exposició hi ha previsió que itineri, o és produïda pel Museu només per exposar-se a Mollet?