Actualment, al Museu del Prat, s’està exposant Aurora, Temps de República (1931-1939), una exposició que val la pena de visitar. Sóc l’encarregada de fer, entre d’altres tasques la difusió de les exposicions. Així que crec que una bona manera de difusió, és penjar una ressenya d’aquesta exposició en el nostre blog.
Aurora, Temps de República, explica un període complex de la història catalana, com és el 1931-1939. L’exposició vol apropar el visitant als aspectes polítics com també als socials, més desconeguts i, tanmateix, més propers. La vida quotidiana en l’àmbit laboral, cultural –art, literatura, música, cultura popular...-esportiu, docent, i religiós.
La intenció de l’exposició es mostrar els fets, de forma didàctica, en un primer context breu i general internacional i espanyol, en un segon context més ampli i concret de la Història de Catalunya.
L’exposició explica el període republicà, fent especial esment als principals problemes que, en el breu espai de temps d’existència va haver d’afrontar. S’inicia amb la implantació de la dictadura de Primo de Rivera (1923), com a estadi previ i acaba amb la fi de la guerra civil i la imposició de la dictadura de Franco.
Ens apropa de manera molt gràfica, amb un pes important de la fotografia i els documents respecte al text, un període de la nostra història encara força desconegut. Per més que hi hagi la impressió, de vegades, que de la República i, sobretot de la Guerra, se’n parla massa, és encara un període poc tractat i massa sovint objecte de manipulacions partidistes.
Aquesta exposició s’emmarca en la línia del Museu del Prat de donar preferència a la temàtica històrica. En aquest cas es tracta d’una producció del Museu de Sant Cugat, que ha comptat amb la participació d’organismes i institucions diverses, que ha estat adaptada a l’espai expositiu de la sala del Prat.
Es pot visitar del 17 de gener al 14 d’abril.
Museu del Prat, segona planta del Centre cultural Torre Balcells.
Plaça de Pau Casals, s/n
Horari: de dilluns a divendres, de 17 a 20 hores.
Dissabte, d’11 a 14 hores
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
4 comentaris:
Ei Anna!
Sóc l'Helena, de Sant Cugat.
Jo vaig tenir la sort de coordinar i realitzar les visites a aquesta exposició i realment va ser una experiència fantàstica. Et desito a tu la mateixa sort en aquest projecte.
ànims!
Hola Anna!
Sóc la Lourdes, de Granollers, l'exposició sembla molt interessant, intentaré anar a visitar-la, ja que crec que m'aniria bé per la que tindrem sobre el Bombardeig de Granollers (Maig de 1938).
Una abraçada.
Hola!
La veritat és que aquesta tenia ganes de veure-la... quan treballava al Museu de SantQu vaig tenir l'oportunitat de veure el catàleg i semblava molt interessant!
Per cert, Lourdes!!!
Sobre els bombardeigs de Granollers...
Jo no fa gaire temps vaig llegir-me un llibre que era la publicació del dietari personal d'un jove professor que donava classes a la ciutat durant la Segona República i durant la Podrida... És un testimoni incríblement sensible!
Magnífic! Ara no me'n recordo del seu nom, però ja t'ho buscaré i, si vols, ja te'l passaré!
Publica un comentari a l'entrada