31/3/08

Taller-demostració de còmic


Com ja us vaig anunciar, el diumenge passat es va fer una activitat relacionada amb l'exposició sobre Escobar Rebels amb causa.

L'Edu Ortiz, dibuixant habitual a la revista d'informació local TOT Cerdanyola va realitzar un taller-demostració sobre la seva tasca. Durant la sessió el dibuixant va explicar la seva evolució professional i, en especial, va incidir en el procés creatiu que dóna com a resultat una obra (en aquest cas, una vinyeta o tira humorística).

El públic es va interessar sobretot pel procés que porta de la idea a la plasmació en paper. L'Edu va indicar que habitualment es basa en fets de la realitat i que un cop té la idea sobre el tema que vol tractar, el procés de creació del dibuix acabat pot trigar unes tres hores.

Podeu consultar el seu acabat d'estrenar bloc, on ofereix una mostra del que fa: latiradecoses.blogspot.com.

Us adjunto uns vídeos sobre la sessió (cadascun d'ells dura poc més d'un minut), en què es poden veure diversos instants del procés. En alguns casos són molt interessants els comentaris del director del TOT Cerdanyola. L'Edu va fer un dibuix sobre un fet recent a Cerdanyola. Es tracta d'una processó que es va fer durant la Setmana Santa, en què el Crist no cabia per la porta de l'església. El resultat el teniu a l'encapçalament d'aquest missatge.

2 comentaris:

Guillem OPC ha dit...

Molt interessant. A Esplugues, l'any passat van portar l'Alfons Borillo, el dibuixant de l'Abella Maya, van fer la xerrada d'inauguració amb el comissari i, juntament amb la biblioteca, van organitzar un taller de còmics. És una exposició que permet moltes activitats complementàries.

Com t'ho has fet per penjar aquests videos?

Marisol Barrientos ha dit...

Doncs vaig gravar petits instants del procés amb la càmera de fotos, que també grava vídeo. En vaig fer una selecció per penjar els moments que reflectissin el procés i amb els comentaris més interessants.
Em va costar bastant penjar els vídeos perquè pesaven bastant (de 15 a 27M cadascun, quan cap d'ells arriba als 2 minuts) i m'hi he passat algun temps intentant-ho.
En el mateix missatge on escrius els posts, selecciones l'opció d'afegir vídeo. Només has de seleccionar el fitxer i donar-li un títol. Primer fa la càrrega del mateix i després el processament (suposo que per convertir el format).
No és complicat però necessites una connexió i ordinador ràpids (i una mica de paciència!)