10/3/08

El Quadern Gris

A la classe sobre TIC vam parlar del blog WW1: Experiences of an English Soldier, que publicava dia a dia les aventures i desventures d’un soldat anglès durant la primera guerra mundial, partint de la correspondència que conservava un dels seus descendents.

Doncs bé, seguint aquesta moda dels blocs històricoliteraris, dissabte passat es va començar a publicar BLOQG, on es penjaran, 90 anys més tard, les anotacions que Josep Pla va anar fent al seu Quadern Gris. És una iniciativa de l'associació Xarxa de Mots i la Fundació Josep Pla.

2 comentaris:

Eloi Castells, MUSEU D'HISTÒRIA DE SABADELL ha dit...

Molt bona idea!

Sí senyor! Està bé importar aquest tipus d'experiències tan interessants aquí. És una bona manera d'"enganxar" el públic a la seva història.
Jo ja hi havia pensat ja, en fer una cosa similar... Però havia pensat més aviat en el "Calaix de Sastre" del Baró de Maldà... D'acord que és una obra sense aparent interès literari, però finalment és l'únic reflex interessant que conservem de la Barcelona del XVIII (en català) i estaria bé donar-ho a conèixer, intentant completar-ho i il·lustrar-ho amb imatges, biografies, composicions musicals, etc de les persones i els llocs que hi van apareixent.
Això, però, ja seria una obra monumental!

A veure com ens hi posem!

Guillem OPC ha dit...

Mira, doncs igual en podries parlar amb la gent de patrimoni d'Esplugues (o el seu TAP), que allà el Baró de Maldà hi estiuejava... I apart, els escrits del Baró estan dins del domini públic, pel que no hi ha problemes de drets d'autor...