Dins de la línia d’integració de persones amb discapacitat físiques, des del Museu de l’Art de la Pell de Vic s’ha impulsat una nova iniciativa: la realització d’activitats obertes a persones amb discapacitats auditives mitjançant la col•laboració d’intèrprets de llengua de signes.
La idea va sorgir arrel de la visita de l’Agrupació de Sords de Vic i Comarca a l’exposició Feminicidi i maquila a Ciudad Juárez. Des d’aquesta entitat van interessar-se per la possibilitat d’assistir a més actes (conferències, visites...), i per això es va decidir que se’ls enviaria la programació trimestral amb antelació per tal que ells escollissin tres activitats i proporcionessin una persona intèrpret. Aquestes activitats s’identificaran al programa amb un logotip dissenyat des de l’Agrupació que representa dues mans interpretant.
A totes dues parts ens fa molta il•lusió iniciar aquesta col•laboració perquè persegueix l’objectiu d’obrir el museu a nous col•lectius que formen part de la ciutat i que moltes vegades no tenen l’oportunitat de participar de la seva vida cultural. Esperem que tingui una llarga continuïtat!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
6 comentaris:
Hola Laia!
Celebro que es vagin fen propostes en aquesta línia. Una pregunta, l'associació us proporciona l'intèrpret de manera gratuïta? Nosaltres hem establit la idea d'accessibilitat com a política, i el temes auditius, igual que els visuals i cognitius, és la base d'algunes propostes que estem iniciant. Tot i que dins les nostres possibilitats que moltes vegades són molt limitades...Així que tota informació en aquesta línia és benvinguda!!
Hola!
En el nostre cas, l'Agrupació, més que proporcionar la intèrpret, va "portar" la seva intèrpret: aquest any els han donat una subvenció per a cobrir un seguit d'hores d'interpretació i ells les utilitzen amb el que troben més interessant. En realitat, nosaltres ens vam limitar a informar de les activitats i a convidar-los a assistir-hi, i ells van coordinar-ho, buscar la intèrpret i fins i tot fer difusió entre els seus socis/es. El cost pel museu ha estat zero, no hem hagut de fer pràcticament res extra. Val a dir que a aquesta agrupació hi ha persones molt vàlides i dinàmiques, amb ganes de fer coses i això, evidentment, facilita enormement qualsevol tràmit. Si necessites res més, no dubtis en dir-ho. I gràcies pel comentari!
Laia, m'estan venint ganes de demanar-te que, a la propera trobada de TAPS d'Esplugues, facis una breu presentació de la iniciativa a tots els companys (ampliant el que vas dir a la sessió de presentació de projectes). Explicant també què és això del lenguatge de sords, aquesta organització de què parles, com es desenvolupa una activitat interpretada, etc. Unes poques transparències i 10 minuts de glòria...
Hola!!
En aquesta línia d'accessibilitat als museus crec que és molt molt important la tasca que l'ASSOCIACIÓ CATALANA PER A LA INTEGRACIÓ DELS CECS està duent a terme amb la difusió de la seva proposta per a una cultura a l'abast de tothom. De fet, hi ha un dvd elaborat per ells mateixos on s'explicita els punts bàsics a tractar a l'hora de fer accessibles els museus per a persones invidents... la veritat és que crec que totes aquestes propostes que ara ens plantegem són la veritable democratització de la cultura. de totes i per a totes les persones.
Salut amics!
Helena
Aiaiai... més nervis! Però si us sembla interessant ja us ho explicaré. De moment, per anar fent boca podeu mirar la seva pàgina web: www.agrusordsvic.org.
El video que diu l'Helena el passarem a la propera reunió. I pel que fa a la Laia, crec que ens ha de fer la presentació després de parlar el Luís de l'oficina.
Publica un comentari a l'entrada