16/4/08

Màster Oficial en Gestió del Patrimoni Cultural

Fins el 2 de juny romandrà obert el període de preinscripcions a la 3a Promoció del Màster oficial en Gestió del Patrimoni Cultural de la Universitat de Barcelona. Tal i com ells mateixos expliquen, el Màster "és interfacultatiu i interdisciplinari per a la intervenció en l’àmbit de la Museologia i la gestió del Patrimoni Cultural. Les principals activitats professionals associades al curs són: Gestió del patrimoni cultural, en sectors públics i privats; Conservació del patrimoni cultural; Disseny de projectes patrimonials; Conceptualització i organització d’exposicions; Museus i centres de gestió del patrimoni cultural".

"El Màster pretén formar professionals altament qualificats per al treball en la gestió i mediació del patrimoni cultural, especialment en: Museus (conservador, gestor o administrador de serveis, etc.); Empreses culturals i de patrimoni cultural; Directiu, gestor o administrador de serveis, equipaments i projectes patrimonials; i Planificació i realització d’exposicions. El Màster està adaptat al nou sistema de títols oficials de l’Espai Superior Europeu, a preus públics. Consta de 90 crèdits ECTS i es pot cursar entre un curs i mig o dos cursos (segons la dedicació)".

Sembla que fan una jornada de presentació el proper dimarts 22 d’abril a les 18:30h (obligatori confirmar assistència a museologia@ub.edu). Per qwui en vulgui saber més aquí va el seu web: http://www.ub.edu/masteroficial/patrimonicultural/

13 comentaris:

Helena Minuesa ha dit...

Amics i amigues:

Jo estic cursant engunay aquests estudis i us el voldria recomanar de tot cor. De veritat que val la pena, estem aprenent moltíssim i el professorat és altament qualificat. De debò, molt gratificant.
I que consti que no cobro comissió de la UB!!!

Una abraçada!

Helena Minuesa

m ha dit...

Una pregunta Helena:
creus que està molt encarat a museus o també contempla altres tipus d'equipaments?
Gràcies!

Maria

Isabel Lázaro ha dit...

No m´agarada haver de ser negativa però discrepo molt de l´Helena.
També estic cursant un master oficial de la UB i faig una assignatura d´aquest (concretament comissariat)i em sembla que no ho recomanaria... no pels professors ni pels continguts, que estan molt bé. Però el fet de que la UB no tingui gaire experiència en la organització dels nous programes d´estudi fa que tot sigui caòtic i aixó repercuteix en el benefici final que treu l´estudiant (fins i tot pel que fa al nombre d´alumnes per classe... una barbaritat). La coordinació entre secretaries ha estat desastrosa i no sols no saben molt bé els terminis de la pròpia matrícula, que ja hem pagat, sinó que fins i tot ofereixen pràctiques que encara no tenen lligades amb cap entitat (es una mica fest´ho tu mateix...) i els que fem recerca tampoc estem molt millor amb la incertesa de que no saben quin valor final pot tenir el treball de recerca de final del master que hauria de ser la vella tesina o DEA o digui-li com vulguis... A qui ho vulgui fer jo li recomanaria mirar primer una universitat amb una mica més d´experiència (vaig fer un master a una altre universitat i no vaig tenir ni la meitat de problemes que estem patint a la UB) o simplement que s´esperi un parell d´anys a veure si ho tenen més clar. Aixó sí, de professors i convidats sí que podem presumir a la UB.

Helena Minuesa ha dit...

Maria,

El Màster en Getsió del Patrimoni sí que està molt encarat al tema de museus, sobretot i quasibé exclusivament. El de Gestió Cultural és molt més genèric, institucions culturals, etc.

Jo personalment estic molt satisfeta amb aquests estudis, potser és que sóc massa optimista, jeej, però estic aprenent de veritat i, el que és més important, crec que podré aplicar-ho al món real.

Helena

m ha dit...

Hola Isabel,
et refereixes al master de patrimoni o a la gestió administrativa de la Ub en general?
M'interessa saber-ho perquè estic valorant d'altres masters de la UB relacionats amb la meva carrera, i em va bé conèixer l'opinió de gent que ja hi està ficada. L'altra uni que et va funcionar, quina era?
(jo era UAB, dicho sea de paso, però encara no he fet cap estudi post-universitari)
gràcies

Carme Comas ha dit...

Hola a tots!!
Jo donaré la part intermitja, pq ara l'estic acabant i em sigut els conillets d'indies. Som la 1ª promoció de l'Oficial. El Màster, com tot, té asignatures que estan molt bé i d'altres que no tant, però és un màster molt valorat dins el sector dels museus a Catalunya, molts tècnics han passat per aquest màster i et dona un panorama general del sector. Té mancances, que em consta que estan intentant millorar i de cara a pròximes promocions, molts temes, ara caòtics, estaran més lligats...Aixó sí a l'hora de fer la matrícula si voleu opinió ja sabeu com trobar-me ;-)

Carme Comas ha dit...

Ah! Perdoneu, jo estic fent el de Gestió de Patrimoni a la UB...el que anuncia el Guillem...

esquerda ha dit...

Helena o Isabel, em podrieu dir més o menys els horaris que feu?es poden combinar bé les classes amb la feina? i quin dels dos creieu que és millor, el de gestió del patrimoni o el de gestió cultural? creieu que obren portes? perdoneu tantes preguntes de cop...és que ho estic valorant tot plegat,
gràcies!

Laura

Patricia Álvarez ha dit...

Hola companys!
Jo també estic cursant el Màster de Gestió Cultural de la UB. Sóc del parer de la Carme, hi ha assignatures que estan bé i altres que no tant. Sigui com sigui, s'aprenen moltes coses noves. El millor és que moltes classes o sessions estan impartides per professionals del sector, i saben, per experiència pròpia de que estan parlant.

Patricia Álvarez ha dit...

Laura,
Les classes del màster s'imparteixen per les tardes entre les 16 i les 20 hores a la facultat de Lletres del Raval (normalment els divendres no hi ha classe perquè es reserven per fer activitats paral·leles). Sobre quin dels dos és millor, depèn del que tu vulguis. Si estàs decidida a continuar en el món dels museus, és millor el de patrimoni cultural. Si el que vols es dedicar-te a altres sectors de la cultura, és millor el de gestió cultural.
Si obren portes o no... No sé, però mai està de més...

Carme Comas ha dit...

Bon dia!
A nivell d'obrir portes, el que és interessant és que t'arriba informació d'ofertes de treball i beques i a la vegada, tens l'opció de poder fer pràctiques en museus o empreses culturals. També està bé el tema de visites a institucions pq veus coses, com els magatzems, que normalment, són difícils d'accedir.

Meritxell del Mhic ha dit...

Hola a tots itotes,
veient el debat... jo també diré la meva! doncs jo també faig el Màster de Gestió de Patrimoni (som una plaga), i la veritat jo estic força contenta. Com tot té pegues, però és que res és perfecte, i no només per una assignatura es pot jutjar tot el contingut del que s'ensenya. Hi ha assignatures que estan millor, que estan pitjor... però de totes sempre n'aprens alguna cosa, que et serà útil algun cop a la vida. Ara que estic acabant el Màster la meva varolització és força positiva. No sé, però si penseu de fer-lo i voleu dedicar-vos a aquest món, jo ho recomano, però no us deixeu influenciar per les nostres opinions que ja veieu que són una mica dispars!. Apa a disfrutar!.

esquerda ha dit...

Moltes gràcies per les vostres respostes, seguiré donant voltes al tema... fins demà!