22/2/08

“Esculapi el retorn del déu”


El Museu de Mataró presenta l’exposició “Esculapi el retorn del déu” de l’1 al 11 de març.

L’exposició, de petit format i museografia evocadora, és una ocasió única per veure de prop l’escultura grega més important trobada al Mediterrani. Coincidint amb el centenari de l’inici de les excavacions arqueològiques al jaciment d’Empúries, es va restaurar l’estàtua i es va organitza aquesta exposició que després de Barcelona i Badalona passarà per Mataró en el seu viatge de retorn a Empúries.

Com a conseqüència d’un estudi i una re-interpretació de la figura i del déu que representa (ja no és Asclepi... Serapis o Zeus?) tenim un nou Esculapi (el nom es manté), amb afegits (braços i fins a 85 petits fragments més), peces que s’han tret (la serp) i un marbre resplendent. La mostra ens permetrà conèixer amb detall l’origen de la peça, la troballa al jaciment arqueològic, aquests estudis i interpretacions sobre la figura que representa i el procés de restauració.

L’exposició, produïda pel MAC, s’emmarca dins d’un projecte de Cultura per rellançar Empúries com a referent europeu en recerca i divulgació del món grec i romà.

Anirà acompanyada de material didàctic optatiu per escoles elaborat pel seu TAP...

1 comentari:

Sol ha dit...

Ostres quina sort ! Què es fa per aconseguir una exposició així? M'agradaria veure el material didàctic que fas. Sort!