22/2/08

Pirates a la vista!!

EXPOSICIÓ “Pirates. Els lladres del mar"

Del 6 de març al 4 de maig
al Museu de Gavà

Us presento la nova exposició que es podrà visitar en el Museu de Gavà.Una exposició que narra la història de la pirateria des dels inicis de la navegació fins als nostres dies. El món clàssic, la pirateria al Mediterrani, els pirates berberiscos, el descobriment del nou món, els pirates a l’actualitat... són presentats i es van succeint al llarg de l’exposició.

El recorregut de l’exposició permetrà descobrir la vida dels pirates, corsaris i filibusters pels mars d’Àsia, Àfrica del Nord, el Nord d’Europa, el Carib i l’Oceà Índic. Amb l’ajut de panels informatius, i d’una gran quantitat d’objectes originals i reproduccions, els visitants podran analitzar les armes i vaixells que usaven els pirates, els seus hàbits i els personatges més importants de cada període com per exemple Barbanegra o Francis Drake.

L’exposició exhibirà més de 20 objectes arqueològics originals, la majoria d’ells recuperats d’excavacions submarines d’aigües caribenyes. Altres procedeixen d’antiquaris d’España, Itàlia, Síria, Líban i Marroc. Armes, monedes, utensilis d ela vida d’abord, ampolles ... peces arqueològiques totes elles, algunes d eles quals tenen més de 2000 anys d’antiguitat.

Una gran quantitat de rèpliques a escala real completen la mostra.
Es tracta d’una selecció de rèpliques i maquetes hiperrealistes d’instruments de navegació, armes de petit i gran mida i fins a 8 figures humanes a escala real, pertament guarnides amb indumentària de l’època (s. XVI, XVII i XVIII).

Tot plegat amb una ambientació i escenografia que summergeix al visistant en el veritable món dels pirates.

L’exposició és una producció de Cultura Entretenida y Expoitiner, i contà amb la col·laboració per la seva elaboració de Sandra Y. Rodriguez, doctora en arqueologia, especialitzada en arqueologia subaquàtica y història de la navegació.

La inauguració tindrà lloc el dijous 6 de març. Hi sou tots convidats!!

Si consulteu la pàgina web del Museu podreu consultar les diferents activitats que realitzarem a partir de l'exposició. Entre elles, em sento molt orgullosa de la Ruta dels Pirates amb un vaixell de 1915. Ja us informaré una mica més quan ens hi acostem.

2 comentaris:

Guillem OPC ha dit...

Pots passar també l'hora i l'adreça?

Eloi Castells, MUSEU D'HISTÒRIA DE SABADELL ha dit...

Aquesta exposició té molt bona pinta... És un tema que interessa molt.
Quan treballava al Museu d'Història de Catalunya els nois que venien amb les visites els costava seguir les explicacions de l'Època Moderna, però quan parlàvem de pirates i corsaris els canviava la cara!

Molt interesting...