25/2/08

Exposició Federica Montseny (1905-1994)


El pròxim 6 de març a les 19h, tindrà lloc a la sala d'exposicions de la Torre del Baró de Viladecans la inauguració de l'exposició: Federica Montseny (1905-1994).

En el centenari dels seu naixement, l'Institut Català de les Dones ha volgut retre-li un homenatge amb les imatges i textos d'aquesta exposició, els quals són només una pinzellada de la vida d'una dona capdavantera de la lluita social i ferma defensora dels drets de les dones.

Federica Montseny volia ser, essencialment, escriptora, però la lluita política es va imposar i va marcar la seva existència. Des de la seva posició de política i sindicalista, a través dels seus articles i novel·les, va qüestionar el model patriarcal, que encara avui restringeix les llibertats de les dones, i va dedicar la seva vida a la recerca d'una autonomia individual per a ella i per a totes les seves contemporànies.

Del 6 al 30 de març, de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 20h, dissabtes i diumenges d'11 a 14h. L'acte d'inauguració comptarà amb una conferència a càrrec de Susanna Tavera, especialista i professora de la facultat d'Història Contemporània de la Universitat de Barcelona.

4 comentaris:

Carme Comas ha dit...

Hola Natàlia!
Com ja saps som companyes de poble, així que m'agradaria saber l'hora de la inauguració. Si no tinc classe procuraré anar...
Gràcies

Carme Comas ha dit...

Ups!! Ja ho he vist, a les 19h. quin despiste!!

Natàlia Vázquez MUSEU VILADECANS ha dit...

Hola Carme,
Estarem encantadíssims de rebre't!T'hi esperem ... una abraçada!

Lourdes ha dit...

La exposició sembla tenir molt bona pinta! Si puc un diumenge matí intentaré fer una escapada. Molta sort!