18/3/08

RECORDS DE XOCOLATA

Demà, 19 de Març, al Centre Cultural el Casino de Manresa, s'ignaugura una exposició temporal, que a molts tornarà a portar a la seva infància, i d'altres els farà entendre la dels més grans.
Aquesta exposició aglutina una gran quantitat de la col·lecció de la família Muncunill-Roca, en la qual trobem diferents sèries de cromos que ja a mitjans segle XIX regalaven les xocolateries. En aquest cas, l'exposició es centra amb una important fàbrica de xocolata coneguda per tots els manresans, Xocolates Torras, que tancà les seves portes al 1981, després de més d'un segle de funcionament.
En els cromos veiem un refelex de les diferents èpoques en les que es donaven, hi ha representades guerres, tradicions, invents, geografia,... es tractava d'un mètode més per fer arribar informació a la població, a la vegda que tenien un reclam per la venda del seu producte.
També trobarem en aquesta exposició objectes i màquinaria, necessària per produïr la xocolata, així com un espai dedicat a l'indret on trobavem la Fàbrica Torres, un espai, que ha evolucionat molt en el temps, ja que ha passat de ser el centre de la ciutat a ser un lloc bastant oblidat, així tractem els canvis patits als "quatre cantons" i els canvis que s'hi estan duent a terme.
En concluisió podem dir que es tracte d'una explicació amb càire memorial més que històric, on tothom pot trobar un racó pel seu record.