17/3/08

A Sant Cugat, el Patrimoni, més viu que mai...

Dimecres passat vaig tenir la sort de presentar, junt amb el meu Director en Lluís Campins, un projecte novedós per al Museu de Sant Cugat.
El projecte Patrimoni Viu 2008 té com a voluntat primera la d'establir nexes de col·laboració amb les entitats i associacions culturals que mantenen fàcticament viu el patrimoni santcugatenc mitjançant la seva tasca quotidiana, de manera que es crein sinèrgies i nexes d'unió entre les entitats i el museu, entès aquest com a eix vertebrador de totes elles.
En unes jornades de tres dies (13, 14 i 15 de juny) s'aniran succeint diverses activitats que ens aproparan al patrimoni immaterial de manera lúdica i engrescadora. Per a tots els públics. Per a tots els gustos. Obert. Des de i per a la pròpia ciutadania.
Bastoners, geganters, actors, artistes plàstics, dansaires, cuiners, ...esdevindran tots ells els veritables protagonistes d'aquest programa; darrere cada activitat o mostra-taller hi haurà una contextualització històrica vinculada, de manera que el treball i voluntat de recerca com a ens museístic es veurà justificat des d'un principi.
Això sí, sempre entenent aquesta recerca en estreta col·laborció entre els grups que fan i mantenen viva la cultura del lloc i el museu de la ciutat.

De moment, la presentació ja està enllestida i pròximament podré passar-vos el calendari definitiu de les activitats que constituiran el programa.
Tot un repte, en un Sant Cugat en imparable creixement. Esperem que hi hagi sort, companys!