9/4/08

EX-LIBRIS: COL·LECCIÓ MUSEU CUSÍ DE FARMÀCIA



Aquest dissabte 12 d'abril a les 19:30 s’inaugura, al Museu Municipal de Nàutica del Masnou, l’exposició Ex-libris: Col·lecció Museu Cusí de Farmàcia, dedicada als segells que es feien servir per identificar el propietari dels llibres de farmàcia, una petita obra artística que sol contenir les sigles en llatí ex libris, el nom del propietari dels llibres en els quals s’inserirà, la signatura de l’artista i la data de realització. L'ex-libris és habitual que identifiqui alguna de les qualitats o afeccions del seu titular. Són, al mateix temps, testimoni de l’art i de l’època en la qual varen ser realitzats. L’ex-libris és una marca de propietat, l’equivalent del que seria ara un logotip.

Les peces escollides provenen del Museu Cusí de Farmàcia, exponent de la vocació històrica i museística d’un farmacèutic, Joaquim Cusí i Furtunet, fundador d’una empresa familiar de productes farmacèutics que tingué el seu origen l’any 1902. L’any 1995 els Laboratoris Cusí passaren a ser propietat del grup Alcon, i l’any 1997 el Museu Cusí de la Farmàcia fou cedit per la família Cusí a la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya.

Per reclamar l’atenció del públic escolar s’oferirà als alumnes de primària i secundària un taller de realització d’ex-libris, on els nens, després d’una visita guiada a l’exposició, crearan amb linòleum la seva pròpia marca de propietat, el seu propi ex-libris, i s’emportaran a casa el segell resultant.

Amb motiu de l’exposició, es programarà també una conferència sobre l’ex-librisme a càrrec del sr. Josep Sangüesa, vocal de l’Associació Catalana d’ex-libristes.

1 comentari:

m ha dit...

joooooo.... jo també vull ser nena per fabricar el meu ex-libris!!!
faràs tu el taller?
;)