8/4/08

Un, dos, tres,.... Acció!


El dijous passat es va fer l'última activitat a Cerdanyola sobre l'exposició de l'Escobar.
Es tractava d'una visita als estudis d'animació Acció! situats a la nostra ciutat.
Va ser una experiència molt interessant ja que, encara que sembli que avui en dia els ordinadors i la tecnologia "ho fan tot", la realització d'una pel·lícula animada és encara un procés força artesanal. Des de la creació dels personatges fins a la recreació d'ambients o textures, tot es fa de forma manual i després s'escaneja a l'ordinador per donar-li color. L'animació també es fa de manualment i després es digitalitza.
És realment impressionant veure la quantitat de gent que participa en un projecte d'aquestes característiques i el grau d'especialització de cadascun d'ells (dibuixants, assistents de dibuixant, animadors,...), així com tot el procés extern de recerca de finançament, distribució, etc. Ara estaven acabant una pel·lícula que sortirà pels volts de Nadal, si tot va com estava previst, que es va endegar el 2005. Es diu "Flying Heroes".
Em sembla una experiència molt enriquidora per a nens i joves, ja que no només es queden amb l'anècdota de l'argument, si no que realment poden apreciar-la com una obra d'art i un treball en equip.
Per si algú hi està interessat, fan visites concertades per a instituts, especialment Batxillerats artístics. Podeu consultar la seva pàgina web: http://www.accio.es/.