11/4/08

Inauguració de L´Aparador d´Efrén Álvarez, tota una celebració a Mollet


L´Aparador de Mollet es renova avui. Aquesta tarda inaugurem la instal·lació de l´artista Efrén Álvarez dintre del cicle comissariat per David Armengol. No us explico molt com és l´obra per tal de no trencar el misteri... encara ara mateix ho estant enllestint!. Però sí us recomano que vingueu aquesta tarda-nit, a les 20h comença l´acte. Es posa a disposició de qui vulgui (gratuït) un autocar que surt a les 19.30h de la Plaça Can Fabra (parada de metro Sant Andreu, Línia 1) cap a Mollet. La tornada cap a Barcelona està prevista a les 23h fins al mateix emplaçament.
A les 21h contarem amb el concert acústic de Pantanito a la terrassa del museu.
A continuació us deixo informació sobre el que veureu a L´Aparador de l´Efrén, sempre una proposta molt nova, espero que us interessi.


Obsessions . Exemples de redundància i persistència cíclica proposa un exercici d'exhibicionisme (artístic) on fer visibles certs mecanismes de repetició constant en el treball en art. Comportaments obsessius i actituds inconformistes que, més enllà del possible èxit o fracàs de la obra, reiteren sobre les mateixes idees una vegada i una altra.
Efrén Álvarez enten el dibuix com un exercici textual amb el que reproduir de manera gràfica – i amb cert esperit naturalista – estructures socials, mentals, polítiques o simplement vitals que formen part del nostre ritme diari. Un procés d'anàlisi obsessiva de la realitat que, des de l'ús de tècniques de cartografia relacional, genera una exploració antropològica, flexible i lúdica al voltant de l'entorn inmediat.
Smalltalk es centra en l'intercanvi banal de missatges orals entre persones que no es coneixen o que no comparteixen un marc de confiança. Un sistema de relacions no-reglat ni establert pel seu caràcter secundari que permet fixar pautes de comportament i actuació repetitiva. Una nova prospecció gràfica-textual que, en aquest cas, analitza, detecta i classifica l'artificialitat dels diàlegs que conviuen en aquestes situacions.