24/4/08

Exposició d'Hèrcules a Superman


El pròxim 29 d'abril, el Museu del Prat inaugurem una nova exposició, enfocada a tots els públics, però especialment orientada als més petits. És l' exposició D’HÈRCULES A SUPERMAN. Déus i herois de la mitologia grecorromana, produïda pel Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC) i el Consell Català del Llibre per a Infants i Joves.


“D’Hèrcules a Superman”, analitza els mites actuals, el seu significat i la seva vinculació històrica amb la nostra cultura a través de la mitologia grecoromana, de manera amena i gràfica.

L’exposició surt dels continguts tradicionals, per oferir elements molts propers als visitants més joves que estan relacionats amb peces clàssiques. Així, per posar uns exemples, el visitants podran entendre el paper dels herois clàssics a partir de personatges de còmic o de joguines que els hi són molt propers. Partint de Superman o l’Accion Man, podrem comprendré la figura d’Hèrcules o la nina Barbie ens servirà de contrapunt a l’ideal de bellesa clàssica.
L’ objectiu de la mostra es fomentar l’ interès per la mitòloga clàssica i fer observar com, encara avui, hi ha una infinitat d’elements culturals, música, pintura, art... plens de simbolisme de l’antiga Grècia i Roma. En aquesta exposició el públic més jove té un paper molt destacat, amb un espai reservat únicament a la seva disposició, amb taules i cadires, on poden crear les seves pròpies històries a través del dibuix i entendre que és un mite de la manera més divertida, amb un espai de lectura amb un centenar de llibres sobre mitologia, per poder viure en primera persona les històries protagonitzades per éssers sobrenaturals, com déus, semidéus i monstres o éssers extraordinaris com els herois.


Esteu tots convidats els dia de la inauguració, el dia 29 d'abril a les 19:30 a Torre Balcells.