21/4/08

FRANCESC ABAD A BERLÍN

Actualment, podem trobar a l'Institut Cervantes de Berlín l'exposició Francesc Abad. block W.E. comissariada per Manel Clot i produïda per l'Institut Ramon Llull i el Museu de Granollers, en el qual ja havia estat exposada en el 2006.
A partir de les tesis de Walter Benjaming, Francesc Abad desenvolupa el seu treball, un treball conceptual, Abad construeix la imatge a través del pensament, donant pas a diverses obres i instal·lacions que tenen els seus inicis en els anys 80.
Francesc Abad és conscient de la fragilitat de la memòria, per això l'eix principal del seu treball és el filòsof Walter Benjaming, ja que en les seves tesis va reflexionar sobre el seu moment, el seu passat, la identitat personal, la identitat de l'ésser humà global, la recuperació de la memòria i la neteja dels moments durs del passat. Així doncs, Abad també fa aquesta reflexió i recupera la memòria històrica, però ho fa d'una manera visual, la idea d’un pensament crea imatges.
Un altre exemple del treball de Francesc Abad en la recuperació de la memòria és el Projecte del camp de la Bota iniciat en 2004, sabeu on és troba el Camp de la Bota i quina és la seva història?
Si voleu aprofundir en el treball de Francesc Abad podeu accedir a la següent pàgina: http://www.blockwb.net/index1.html

2 comentaris:

Guillem OPC ha dit...

AL Museu de Granollers hi ha un projecte d'artistes residents?

Lourdes ha dit...

No és un projecte del Museu de Granollers, sinó de Roca Umbert Fàbrica de les Arts. Segons m'han informat, encara no s'ha portat a terme, està previst que es fagi una mica a llarg termini.
http://www.fabricadelesarts.cat/cat/Planol.php