18/2/08

Dones del món

Actualment i fins el diumenge 9 de març, al Museu Comarcal de Manresa, tenim l'exposició temporal Dones del Món. Es tracte d'una exposició que tanca un cicle de cinc anys portat a terme per l'Associació Artística Gènere i Gèneres i el Museu.
Es tracte d'un recull de peces, totes fetes per dones, de les diferents exposicions que han anat fet durant aquests cinc anys, en cada una d'elles es centraven amb una cultura diferent, i per ella triaven un tipus de material suport en el qual projectar la seva idea, aquest relacionat amb la zona geogràfica treballada.
En aquesta exposició de clausura del certamen s'exposen les millors dues peces de cada una de les exposicions fetes anteriorments, així com un audiovisual amb el resum de les conferències fetes durant tot aquest temps per especialistes de la situació de la dona en diferents llocs del món.
Així doncs crec una proposta enceretada en l'exposició temporal, ja que podem veure la visió de la dona catalana a través de l'art, de la situació de la resta de dones del món, creant un vincle de cultures, una de les claus per entendre la resta de cultures és primer de tot saber com les veiem nosaltres mateixos.

2 comentaris:

Isabel Lázaro ha dit...

Bon dia Sergi,
Ho trobo molt interesant. Ens podries fer cinc cèntims sobre les persones que van participar a les conferències i xerrades? O les artistes? Vau fer catàleg d´aquesta darrera?
A Mollet tindrem una exposició properament que sota el títol L´orgull de l´absència també tracta de la dóna, tant com a artista, com a model i concretament sobre les dones que han patit càncer de pit i les hi han extirpat. És un tema més dur pero igualment interesant

M.Ardite ha dit...

Aquí a Cardedeu ens ha arribat el catàleg d'aquesta exposició i la vaig trobar molt interessant. Fins i tot vaig entrar a la web de l'associació que l'organitza: www.genereigeneres.org
Segur que la Isabel pot trobar aquí més informació.