18/2/08

En xarxa!

Amb la posada en marxa del grup de discussió i del bloc, hem començat a treballar en xarxa. En pocs dies han anat sorgint propostes de diferents Taps per crear entorns virtuals de dinamització de les activitats dels museus respectius. Una de les propostes coincidents ha estat la de crear blocs –independents o dins de les webs ja existents dels museus- per donar veu a les rutes i visites extramuros.

Potser seria interessant que del conjunt d’aquestes propostes es pogués formar una xarxa, per tal de que la gent interessada en les rutes de Viladecans, també s’interessi per les de Cerdanyola, etc. Però perquè això sigui així, han de ser visibles totes alhora. Per a que els usuàris vegin i comprenguin la xarxa que hi ha al darrere, l’hem de fer visible a partir de la manera en com presentem aquesta informació. Caldria d'enxarxar la informació!

Potser estaria bé treballar a partir de plantilles comunes, que els blocs tinguessin links als altres blocs que també desenvolupen activitats en la mateixa línea, investigar si existeix alguna plantilla que fos sensible a les actualitzacions dels altres blocs, etc.

Penseu que ens seria útil?
Dificultats tècniques?

5 comentaris:

Guillem OPC ha dit...

Un model d'agregador de blocs vinculats a museus és museumblogs.org

No és difícil de fer però necessita programació (i diners).

Una manera de portar un control de les actualitzacions, és afegir-se tots els blocs a la pàgina d'inici del google i anar controlant què hi ha de nou des d'allà.

m ha dit...

Però els usuàris "de a pie" com s'ho faran per saber que existeixen propostes vinculades? No construiran ells la xarxa dedicant-se a reunir-ho tot!
Com a mínim hauriem de linkar tots els blogs entre sí i/o donar-los un format comú.

Guillem OPC ha dit...

No cal donar-los format comú. És la gràcia de la sindicació de continguts i el RSS. Per això comentava el tema de museumblogs. T'ho has mirat?

m ha dit...

Nooooo...No he pogut, tinc vetada l'entrada, a veure si hi puc accedir des d'algun lloc.
El Museumblogs el visiten gent de fora els museus?

Guillem OPC ha dit...

Suposo que si... De fet, un dia d'aquests miraré si ens hi podem donar d'alta.