14/5/08

El dia dels Museus anem a ca n'Ortadó

Per celebrar el Dia Internacional dels Museus des del Museu de Cerdanyola s'han preparat visites i tallers per als més petits en col·laboració amb Dinàmica Educativa de l'Ajuntament.
Es tracta de donar a conèixer el Museu als nens de P5 a través d'una de les seves peces: un càntir de vi del segles XV-XVI.
Es tracta d'una activitat que preparen a classe pintant un dibuix del càntir al que li manca un tema decoratiu en relleu en el centre.
En el Museu realitzen dues activitats que duren una hora en total:
1. Al jardí, se'ls fa un taller on estampen aquest motiu en el dibuix que ja han pintat a través d'unes gomes d'esborrar reconvertides en tampó. A més, el mateix motiu els serveix per fer una activitat amb fang en què els nens fan una medalla estampant un altre tipus de tampó en relleu.
Els recursos usats en el taller són prou econòmics ja que els tampons són d'elaboració pròpia i només s'ha de comprar la pintura, el fang i uns punxons de fusta. La resta del material és reciclat: paper en brut per fer les proves, recipients per posar la pintura, caixes on guardar el material fet perquè s'ho emportin,...
2. Dins del Museu, se'ls fa fer de detectius per trobar la peça que han pintat a l'escola i se'ls van donant pistes sobre on està. Un cop l'han trobada, s'expliquen els seus usos a través d'una participació teatralitzada, i a més poden veure la peça de prop.

Prometo adjuntar fotos més endavant.

L'experiència ha estat molt satisfactòria. Us ho recomano!

1 comentari:

Meritxell del Mhic ha dit...

M'agrada molt la idea i con bé dius és molt econòmic... a veure quan poses les fotos!.