16/5/08

Inauguració viral del nou web del Museu d'Història de L'Hospitalet!

Després d'un llarg temps de feina... una nova criatura virtual ha vist la llum: el nou web del museu d'Història de L'Hospitalet. S'estrenava tot just ahir. Fa temps que sabiem que quan enllestissim la primera part de la creació del web, hauriem de difondre-la i donar-la a conèixer. Una presentació tipus les que utilitzem per inaugurar una exposició no ens servia, era extrany fer un pica-pica per presentar una cosa que es trobava en un altre espai, diferent del físic.
No haviem pensat que a la xarxa també podien donar-s'hi inauguracions, com qui talla una cinta vermella o fa córrer la cortineta... Ens van parlar dels actes virals, una barreja a cavall entre el virtual i el presencial. En aquesta línea, vam idear una proposta modesta: pensar en un missatge que convidés a visitar el web, amb un disseny atractiu, que no fos un simple mail escrit, i que permetés als usuàris i usuàries d'inaugurar personalment el web. El disseny és el que veieu a la imatge, en codi html per poder linkar al web (aquí és només una imatge)
Aquest mailing el vam enviar a tot l'Ajuntament, als públics habituals del Museu, a les entitats de la ciutat, a les biblioteques, centres cívics, escoles, etc.

De moment anem rebent sol·licituds d'informació, peticions per inscriure's al butlletí de notícies, visites des de l'altra punta del planeta (Alemanya, EEUU, Xile...). Tot això ho podem saber perquè darrere les bambolines, allà on es confonen codis i llenguatges, tenim instal.lat un recomptador de visitants que està estudiant rigorosament quin efecte tindrà aquesta inauguració semi espontània. Properament us informarem del que ens diu aquest espia secret... (sap veure quant temps la gent visita el web, on s'atura més estona, quins espais potser ningú visita, etc)

D'altra banda, no vam obviar tampoc de fer una roda de premsa com déu mana, ara sí, presencial, amb els mitjans locals del municipi per a que difonguessin la notícia, es vinculés el web a la programació municipal, el personal de l'Ajuntament el comencés a visitar, etc.


De moment res més. Ja em direu què us sembla o si teniu suggeriments.
Fins aviat!

3 comentaris:

Natàlia Vázquez MUSEU VILADECANS ha dit...

Hola Maria!El logo és ben curiós i la web està molt bé, trobo que és senzilla i clara, la informació es troba amb facilitat.En l'apartat d'exposicions, la part inferior de les fotos la veig tallada, ho veieu vosaltres tmb així?Felicitats!

m ha dit...

Hola Natàlia, hi ha més gent que m'ha comentat lo de les imatges, ara estem treballant amb els informàtics per solucionar-ho.
a mi no em passa, però això va per ordinadors...
una abraçada i gràcies!
maria

Guillem OPC ha dit...

Molt bé. La única pega que hi trobo és que la tramesa per correu electrònic no inclou el text, només la imatge. Què passa si un usuari té el correu amb la previsualització d'imatges deshabilitada? hi ha clients de correu que no les obren per defecte, servidors que les ignoren i gent que les treu expressament per evitar l'entrada de virus...