3/3/08

Viatge per la Pell d'Igualada


El passat mes de febrer va començar la tercera temporada de les Rutes Teatralitzades per Igualada. Es tracta d’una proposta de l’Ajuntament d’Igualada i la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya que dóna a conèixer el patrimoni industrial de la ciutat.

El pròxim diumenge 9 de març a les 12 del migdia, com cada segon diumenge de mes i de la mà d’en Xatet, mestre adober, tindreu de nou l’oportunitat de fer un viatge per la pell d’Igualada.

Aquesta ruta ofereix una visita teatralitzada pels principals escenaris del patrimoni industrial adober de la ciutat: el barri adober i el Rec, algunes indústries modernistes, i una adoberia inèdita del segle XVIII. Descobrireu les característiques arquitectòniques dels seus edificis i les seves peculiars formes de treball.

Durant la caminada també es visiten altres elements històrics de la ciutat, com els portals medievals que encara es conserven de la muralla que envoltava l’antiga Igualada, les places i la seva evolució històrica, com la plaça de Pius XII on va néixer la ciutat el s. XI. A més de passar per edificis del nostre patrimoni industrial adober com “Cal Pau del Pèl” una de les adoberies més antigues que es conserven, Cal Sabaté “la catedral dels blanquers”, d’estil modernista i visitar Cal Segall del s. XVIII que conserva intacte l’aspecte de les velles adoberies, i Curtits Badia que és un empresa puntera en el món de la pell i està punt de fer els seus 120 anys de funcionament.

La ruta acabarà a l’antiga adoberia de Cal Granotes, secció del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia on s’oferirà un suca-mulla i barreja per a tots els participants.

Punt de sortida: Oficina de difusió cultural i turística
c. Garcia Fossas, 2 (al costat de la Pl. de la Creu)
Telèfon d'informació i reserves: 938 019 116 / 938 046 752

Preu: 3 €
Gratuït fins a 12 anys i carnet del club super 3
Descomptes: 1,5 € per a majors de 65 anys, aturats, pensionistes, família nombrosa i estudiants que puguin acreditar la seva condició.