Hola a tots!
Des del MhiC (Museu de la història de la immigració de Catalunya) fem una activitat força interessant, es tracta de l'Hora del té, que es celebrarà el proper 13 de març i evidentment tots i totes esteu convidars a venir a Sant Adrià. I què és l'Hora del té? són unes jornades que es porten celebrant gairebé des de la inauguració del museu.
Aquest és el tercer any que es realitza. En aquestes jornades es pretén analitzar aquells temes comuns a qualsevol individu migrat, posant de manifest les coincidències del fet migratori al marge de l’origen o el moment en què és produeix la immigració. Enguany el MhiC ha volgut recuperar dins l'Hora del té l'activitat realitzada pel Programa Immigració del Serveis Socials i el Centre d’Informació i Orientació de la Dona de l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs titulada: “Dones Viatgeres”, amb l’objectiu que dones immigrades oferissin una visió de com és el seu lloc d'origen.
El que es farà des del MhiC és crear una petita guia de viatge al voltant de les ciutats d’origen de tres dones immigrades. La guia és una mirada molt personal i sentimental d’aquestes ciutats tot i que donaran una visió i informació turística. Les ciutats que s'explicaran són: Montevideo (Uruguai), Rebola (Guinea Equatorial) i Suceava (Romania).
La meva feina com a TAP és elaborar aquestes guies turístiques a partir de tota la informació del lloc, fotografies, reflexions personals que ens han donat les ponents. Crec que és una manera interessant i diferent per reflexionar sobre la immigració.
Doncs això és tot, qui sap potser us serveix de font d'inspiració això per fer alguna activitat als vostres respectius museus!.
Apa doncs, us esperem nois el dijous!.
4/3/08
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
7 comentaris:
Hola Meritxell. Trobo aquesta una iniciativa molt bona, i sobre tot molt conciliadora en aquests moments polítics en que podem trobar tantes declaracions als medis en que gairebé es criminalitza el moviment de les persones al mòn... bueno, suposo que tot estem al dia al respecte...
El que volia dir-te per potser inspirar-te en la teva collita de informació és que tinc a les meves mans un llibre que et pot arribar a fer servei. Es tracta de L´hora del Te de Joan Abelló. Ell explica part de la seva vida, ja que ho va escriure de molt jove, peró crec que és l´estil poètic de la preparació pels viatges el que et pot servir per il·luminar-te...
Així com també crec que el fet de que siguin dones les teves protagonistes i el fet de que tú també ho siguis, pot intensificar la reflexió cap a una vessant molt encertada.
Ja ens informaràs de com va que tinc ganas de veure-ho!! i si ens deixes potser t´ho copiarem des de Mollet, qui sap,...
Hola Isabel! ondia respecte el llibre m'informaré... gràcies! i tranquil·la que us ho explicaré com ha anat i ja saps si vols venir endavant estàs més que convidada!.
Hola Meri! hem sembla una idea genial, quan i a quina hora ho feu?
Hola Meritxell. A mi també m'agrada molt aquesta activitat, i si fa tant de temps que està en marxa, segur que funciona bé. Jo et volia fer una pregunta: Quan us trobeu, ho enfoqueu com una tertúlia o com una xerrada de les protagonistes? I està obert a tothom, o només a les dones? És que estic pensant en un projecte de tertúlies per a adults -com un espai de contacte entre persones de diferents àmbits i orígens- i no sé si és millor destinar-lo a tothom o limitar-ho a participants femenines. He parlat amb algunes associacions d'immigrants i creuen que sense homes és més fàcil que vinguin alguns sectors de dones, però encara no ho tinc clar. Què en penses?
Hola noies!
Certament no vaig dir a quina hora Carme... quin cap! és a les 18 de la tarda i té previst acabar cap a les 20:30.
I pel que comentes Laia, realment quan es tracta de col·lectius d'immigrants, pel general, és molt millor treballar només amb dones, són molt més receptives i participatives, com a mínim pel que he vist i pel que m'han explicat t'ho confirmo. D'altra banda dir-te que l'activitat de l'hora del té és un barreja, és una tertúlia/xerrades i està obert a tothom que vulgui anar-hi, no és només per a dones. Del que es tracta és que les dones convidades fagin la seva experiència migratòria i la seva procedència propera a tothom i també una mica trencar aquesta visió que molts cops reflexa la nostra societat en la que sembla que només són els homes els que marxen del seu lloc d'origen, també ho fan dones i nens, i en aquest cas a partir de diferents elements es vol donar una mirada femenina a la immigració; aquest any es tracta la ciutat d'origen, però el passat es va tractar la figura del vestit a tres països diferents, cada any és parla en relació a un element diferent.
Des del meu punt de vista crec que tot depén del caire que vulguis donar i el tema que vulguis tractar en aquestes tertúlies per adults, llavors sabràs a qui millor destinar-ho. Pel que m'han dit al museu aquesta activitat té força èxit, la gent s'interessa a venir, ara ho experimentaré i ja us faré cinc cèntims jajajaja.
No sé si t'he ajudat gaire però com a mínim ho he intentat!.
Ja ens explicaràs què tal marxa aquesta iniciativa si l'acabes portant a terme ;-).
Salut!
Meritxell. Pel que has dit em sembla cada cop és interessant, el que pasa que potser li trobo que deurieu pensar en incloure alguna testimoni del viatge a la inversa. Vull dir, les dones que van marxar d´aquí i que hi van tornar, canviades pel que van viure fora. Per exemple a la generació de les mares dels nostres pares. Com a país en que marxava tothom, no fa tant, em sembla que seria un concepte a plantejar-vos... no se, és sols una ideia.
Una salutació!!
Hola Isabel!
Doncs sí entenc el que vols dir, i ja no només les mares dels nostres pares en molts casos els nostres propis pares i mares. És part de la nostra història recent. Entenc perfectament el que dius. Però, el caràcter que té aquesta activitat té mes a veure amb les migracions actuals. El tema de les migracions del segle XX a Espanya es toca d'altra manera en el que és el museu sense anar més lluny l'exposició que hi ha ara mateix és; "D'immigrants a ciutadans: Des del Franquisme fins a la recuperació de la Democràcia".
Però tot i així penso que és molt cert que estaria molt bé fer unes xerrades a la "inversa" com tu dius.
M'agrada que et sembli interessant!.
Salut!
Publica un comentari a l'entrada